Ronald van Venrooij heeft tocht langs 12 Provinciehoofdsteden noodgedwongen moeten afbreken

Foto: Ronald van Venrooij

Zaterdag 23 april j.l. vertrok Ronald van Venrooij vanaf het Provinciehuis in Den Bosch voor een sponsorloop van 1355 kilometer langs alle 12 Provinciehoofdsteden. Ronald ging bepakt en bezakt op weg voor het goede doel: de Maarten van der Weijden Foundation, om geld op te halen voor kankeronderzoek. Een knieblessure na ruim 200 kilometer ‘deed hem (voorlopig) de das om’. Afgelopen vrijdag moest hij zijn wandeltocht staken. Dat maakte hij deze week bekend.

Voor Ronald een grote teleurstelling aangezien hij de afgelopen jaren erg hard heeft getraind om zijn sponsorloop te volbrengen.

Het begon zo mooi. De Commissaris van de Koning in Brabant die de eerste handtekening zette en hem alle succes toewenste.

Donderdag 28 april kwam Ronald in Middelburg aan. Daar zette gedeputeerde in de provincie Zeeland, Mevrouw Anita Pijpelink, haar handtekening.

Vol goede moed ging de tocht van Zeeland naar Zuid-Holland.

Commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, zet de derde handtekening.

Een dag later, in Leidschendam, moest Ronald met een ontsteking aan zijn knie, zijn wandeltocht afbreken.

Ronald is voornemens om zijn sponsorloop alsnog op een ander moment te vervolgen. Of dat dit jaar of volgend jaar is, dat weet hij nog niet. Ronald heeft dankzij zijn inspanningen toch € 2.375,- opgehaald voor dit goede doel.

Zijn werkgever IBN in Veghel laat in ieder geval weten trots op hem te zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen