1 Ander Festival presenteert theater programma

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt in het Schijndels Kloosterpark de 27e editie van het 1 Ander Festival plaats. Hét culturele ontmoetingsfeest van Schijndel en omstreken is daarbij op beide dagen gratis te bezoeken. Op de zondagmiddag is er weer volop ruimte voor theater. Daarbij worden ook de kinderen zeker niet vergeten.

‘Checkpoint Henry’

Het Belgische Hendrik & Co komt met ‘Checkpoint Henry’, een voorstelling op het brandpunt van humor en actualiteit. In tijden van migratie en toenemende controle wordt ‘Checkpoint Henry’ gecreëerd: ’s werelds kleinste douanepost. Een eigenzinnige controlefreak is gestationeerd op het festival met zijn douanepost (die zo groot is als een caravan). Henry wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf en uiteindelijk mogen ze door de slagboom met een grote glimlach en een geldig, op maat gemaakte visum.

Hendrik & Co_Checkpoint Henry_photo by Totaal Theater_4

‘De Grote Reis’

Kinderen vanaf 4 jaar bij ‘De Grote Reis’ op avontuur in een stadsbus. Deze voorstelling wordt aangeboden door de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Stap in een échte bus voor een grote reis rond de wereld. Voel het trillen van de bus en de spanning en het avontuur van onderweg zijn. In circa 35 minuten kom je in tientallen vreemde landen; je gaat door bergen en dalen, smalle tunnels en donkere bossen en komt zelfs op de bodem van de oceaan terecht. De bus is een oude stadsbus met een interieur op kinderformaat. De bus rijdt echt, maar na het avontuur blijkt dat hij helemaal niet van z’n plek is geweest…

De Grote Reis

‘Zaladin’

Cirque Frappé komt met de voorstelling ‘Zaladin’. Midden in het land van duizend-en-één-nacht woont de mysterieuze Zaladin. Een jonge vrouw die zich staande houdt in een wereld vol rovers, sultans en fata morgana’s. Aan de andere kant van de woestijn woont de geheimzinnige Sim, een stoere kerel die over magische krachten beschikt, die hij overigens niet altijd even goed gebruikt. Als de twee elkaar echter ontmoeten is het gelijk vuurwerk en spatten de magische vonken er vanaf. Zaladin staat voor Humor, Magie, Mysterie en Spektakel.

Luuk’s Poppentheater

Vaste 1 Ander bewoner Luuk’s Poppentheater reist met zijn tractor en woonwagen rond. In dit prachtige decor worden de poppenkastvoorstellingen gespeeld. Adembenemend, spannend, maar ook ontroerend en de gevoelige snaar bespelend. De roep om Jan Klaassen zal in elke generatie het zelfde zijn! Kinderen van 3 tot 90 jaar genieten van de spannende voorstellingen!

Luuk’s Poppentheater_Photo by Totaal Theater

Naast al deze theateracts is er op het festival ook volop ruimte voor muziek, kunstprojecten, een kinderplein, het Phoenix Cultuurplein, foodtrucks en een feel good markt. Daarbij wil het 1 Ander Festival ook een statement maken en aandacht geven aan de thema’s tolerantie, vrijheid en duurzaamheid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.1anderfestival.nl . Op deze site is ook de laatste informatie te vinden over het programma.

Reacties

Cookieinstellingen