Succesvolle eerste PROfessionals wedstrijd op Elde College

Foto: Elde College

Woensdag 18 mei vond de eerste talentenwedstrijd, PROfessionals, voor leerlingen van praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs op het Elde College plaats. Na een grandioze opening ging de wedstrijd van start. Leerlingen lieten hun talenten zien en streden om de titel PROfessional uit de categorie Keuken, Bediening of Bakkerij.

Leerlingen maakten verschillende gerechten bij de categorie Keuken en Bakkerij en dienden een driegangenmenu op bij de categorie bediening. Ook TV kok Mounir Toub was aanwezig. Hij vertelt: “Bij alle drie de categorieën heb ik een kijkje kunnen nemen. Het niveau was echt hoog. De leerlingen werkten gestructureerd, hard en hygiënisch. Wanneer zich een probleem voordeed werd dit goed opgelost. Het was mooi om te zien hoe goed de leerlingen met elkaar samenwerkten.”

Voor onderwijs, werkgevers en overheid is het van groot belang dat jongeren duurzaam en flexibel opgeleid en getraind worden. Op deze manier ontdekken ze hun talenten, weten ze waar ze goed in zijn en kunnen ze deelnemen aan de arbeidsmarkt. De PROfessionals wedstrijd draagt hieraan bij.

Uiteindelijk kwamen uit iedere categorie drie winnaars. Ook deelnemers van het Elde College vielen in de prijzen. Mary-Linn van der Zande won de eerste prijs uit de categorie Bakkerij, Hawjin Albadran werd tweede uit de categorie Keuken en Charelle van Velthoven wist de tweede prijs te bemachtigen in de categorie Bediening. Alle drie vonden ze het in het begin spannend, maar uiteindelijk viel het reuze mee en was het heel leuk.

Reacties

Cookieinstellingen