Franziska Weissenbacher brengt derde thriller uit

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Overdag werkzaam in een snackbar. In haar vrije tijd schrijft ze veel. Binnenkort brengt Franziska Weissenbacher, oud beheerster van deze nieuwssite, haar derde thriller met de titel ‘Allemaal Hoeren’ uit. 

Franziska is getrouwd, moeder van twee dochters en vier zonen en oma van een groeiend aantal kleinkinderen.

Ze verslindt boeken sinds het moment dat ze leerde lezen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar boekenkasten uitpuilen. De serre is haar speelplaats, daar krijgen haar schilderijen en allerlei andere creatieve uitingen vorm. Op locatie maakt ze muurschilderingen en in menig slaapkamer hangt een dromenvanger van haar hand. Met de hond maakt ze graag lange wandelingen, het liefst door onontgonnen gebied.

Schrijven doet ze al zolang ze dat kan. Eerst in dagboeken of in de vorm van gedichtjes. Op de havo raadt de docent Nederlands haar aan journalist te worden. Op dat moment ziet ze het niet zitten, maar later in haar leven komt het er toch nog van. Jarenlang schrijft ze voor een dagblad, verschillende andere bladen en een door haar beheerde nieuwssite (veghel.nieuws.nl). Omdat ze een droom koestert, besluit ze mee te doen aan een verhalenwedstrijd. Daarmee begint een nieuw hoofdstuk in haar leven.

 

Allemaal hoeren (2022) – Franziska Weissenbacher – € 19,00

Een ontspannen dag in de tuin komt tot een abrupt einde, wanneer rechercheurs Hans Dijkma en Laura Mandemaker naar een plaats delict worden geroepen. Een jonge vrouw is vermoord in een nabijgelegen natuurgebied. Al snel volgen er meer moorden. Wie is deze seriemoordenaar die een merkteken achterlaat op de doden? Wat hebben de slachtoffers met elkaar gemeen? De rechercheurs storten zich op het onderzoek, dat wordt bemoeilijkt als er informatie wordt gelekt en er sprake blijkt te zijn van belangenverstrengeling. De spanning loopt op, zowel in de privésfeer als op het politiebureau. Slaagt het team erin de dader te stoppen?

 

Bibliografie

  • Een plaats in Psychologiemagazine 2006 met Afscheid (schrijfwedstrijd)
  • Verhaal Oeps (Boekscout 2014)
  • Kort verhaal in verhalenbundel Deadline (LetterRijn 2018)
  • Thriller De matchmaker (Boekscout 2019)
  • Kort verhaal in verhalenbundel Dood door onschuld (LetterRijn 2019)
  • Kort verhaal in verhalenbundel Blind vertrouwen (LetterRijn 2020)
  • Thriller Graf 521 (LetterRijn 2021)
  • Thriller Allemaal Hoeren (LetterRijn 2022)

Indien je het boek van Franziska, ‘Allemaal hoeren’ vóór 3 juli 2022 in de webshop van uitgeverij LetterRijn bestelt, ontvang je het boek kort na die datum gesigneerd per post. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen