Zicht op woningbouw Keldonk

Foto: pixabay

Het bestemmingsplan Antoniusstraat 15 is bijna rond. Het nieuwe plan maakt de bouw van 23 huur- en koopwoningen voor starters- en senioren in Keldonk mogelijk. De verkoop van de woningen is reeds gestart.

In oktober vorig jaar werd de overeenkomst tussen de gemeente Meierijstad en Van Grunsven Ontwikkeling al getekend. Het nieuwbouwplan bestaat uit huur- en koopwoningen voor met name starters en senioren. Het college is akkoord met het bestemmingsplan en het plan wordt 29 september 2022 ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad van Meierijstad. Dit is een van de laatste fasen van de planontwikkeling, daarna kan worden overgegaan tot realisatie.

“Nieuwe woningen in de kleine kernen zoals Keldonk zijn van belang om een dorp vitaal te houden. Met het project Antoniusstraat 15 willen we tegemoetkomen aan deze behoefte”, aldus wethouder Jan van Burgsteden. Het project bestaat uit 23 grondgebonden woningen, een nieuwe ontsluitingsweg vanaf de Antoniusstraat, openbaar groen en een mooie doorkijk naar het achterliggende landschap. De typen woningen sluiten naadloos aan op de behoefte in Keldonk en daarmee ook bij de Woonvisie voor Meierijstad. Het zijn 8 levensloopbestendige woningen, 7 sociale huurwoningen en 8 goedkope koopwoningen die samen een hof vormen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen