Wereldtoppers Driebanden komende week in Veghel actief

Foto: Ton Smilde

In Veghel maakt men zich op voor de voorlaatste World Cup Driebanden in de cyclus van de wereldbond. Dick Jaspers, de wereldkampioen, wil zijn positie op de wereldranglijst versterken, Dani Sánchez verdedigt zijn titel. De authentieke locatie van de Noordkade in Veghel, waar de Stichting BEN van Harry Mathijssen en zijn organisatieteam de wereldtop verwelkomt, wordt deze dagen omgetoverd tot een prachtige biljartarena. Het toernooi wordt live uitgezonden door Ziggo Sport, de populaire sportzender in Nederland.

De voorronden starten het komende weekend op zondag 23 oktober, de finaledag is op zaterdag 29 oktober. Met de geplaatste spelers uit de wereldtop en drie wildcards komen in totaal 149 spelers in actie. De voorlaatste World Cup (in het Egyptische Sharm El Sheikh wordt de laatste gespeeld) is zo populair bij spelers over heel de wereld, dat er nog 90 spelers op de reservelijst staan om eventueel in te vallen. De jonge Koreaanse Jieun Han, de eerste op die lijst, is al zeker van een plaats in het toernooi.

De winnaars van de vorige World Cups dit jaar waren Dick Jaspers (Ankara), Dick Jaspers (Las Vegas), Eddy Merckx (Ho Chi Minh) en Dani Sánchez (Seoul). Dick Jaspers leidt het World Cup circuit van 2022 met 232 punten en is al vrijwel zeker van de eindoverwinning.

De laatste kwalificatiedag is op woensdag 26 oktober vanaf 10.00 uur met de 12 spelers die de voorronden hebben overleefd.

Hoofdtoernooi

Donderdag, vrijdag en zaterdag is het hoofdtoernooi met 32 spelers, verdeeld over 8 poules van vier spelers. De partijen die al bekend zijn voor de eerste dag (donderdag):

  • Dick Jaspers – Mashhour Abu Tayeh
  • Dani Sánchez – Jean Paul de Bruijn
  • Jung Han Heo – Jeffrey Jorissen
  • Murat Naci Coklu – Quyet Chien Tran
  • HaengJik Kim – Sameh Sidhom
  • Martin Horn – Jérémy Bury
  • Tayfun Tasdemir – Eddy Merckx
  • Torbjörn Blomdahl – Semih Sayginer

Bron: Kozoom Frits Bakker

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen