Skunk heren 1 pakt koppositie

Na de volle winst vorige week tegen Punch, ging Skunk heren 1 in de volgende competitieronde op bezoek bij Volley Zuid in Rotterdam.

De eerste set ging gelijk op, waarbij Skunk moest wennen aan het lage plafond en kleine zaal. De heren uit Veghel konden een kleine achterstand ongedaan maken, maar kwamen voor een tweede keer op achterstand waarbij Volley Zuid zelfs een setpunt kreeg. Dit werd niet benut en Skunk pakte de eerste set.

In de tweede set was Skunk beter bij de les en pakte een voorsprong van 10-16. Vooral de buitenspelers van Skunk maakten de punten omdat vanwege de mindere pass de middenmannen moeilijker aangespeeld kon worden. Met de extra service druk van Skunk werd de tweede set zonder veel problemen binnen gehaald.

Tekenend voor de wedstrijd was de derde set waarbij Skunk een 8-15 voorsprong pakte, maar Volley Zuid liet terugkomen tot 19-18 vanwege slordigheden in de pass en aanval. Bij de big points was Skunk vervolgens beter bij de les en pakte de set alsnog met 21-25.

Skunk was gebrand om de bonus set te pakken, omdat het daarmee mogelijk alleen koploper kon worden. De vierde set verliep moeizaam voor Skunk, waarbij een aantal keuzes van de scheidsrechter bij beide clubs vraagtekens opriep. Maar toch pakten de Veghelse heren de laatste set en daarmee de koppositie in de eerste divisie.