Koninklijke onderscheiding voor Tom van den Brand uit Schijndel

Foto: gemeente Meierijstad

De heer T.H. (Tom) van den Brand (1938) uit Schijndel ontving op donderdag 12 januari een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Kees van Rooij. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die de heer Van den Brand al 25 jaren verricht voor stichting Laverhof.

Overzicht verdiensten

In 1997 is de heer Tom van den Brand begonnen als vrijwilliger bij verpleeghuis St. Barbara, onderdeel van Laverhof. Stichting Laverhof is een lokaal gewortelde zorgorganisatie voor ouderen.
Men vindt Laverhof in Schijndel, Wijbosch, Eerde, Sint-Michielsgestel, Heeswijk-Dinther, Berlicum, Middelrode, Loosbroek, Vorstenbosch en Uden. Zij zetten zich al vele jaren in voor goede afgestemde zorg en welzijn onder het motto ‘leven als thuis’.

De heer Van den Brand was chauffeur van de rolstoelbus bij de uitstapjes met de bewoners van het verpleegtehuis en hun begeleiders. Hij werd tevens als begeleider ingezet en hielp mee tijdens de uitstapjes én vakanties van de bewoners. Al snel werd de heer Van den Brand gevraagd om maaltijden rond te brengen bij de cliënten thuis. In Schijndel, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Middelrode, Berlicum en op Kloosterpak in Uden bezorgt Laverhof twee keer per week de maaltijden thuis via de bezorgservice. De heer Van den Brand doet dit nu al ruim 20 jaar voor zo’n 45 adressen in Schijndel. Daarnaast brengt hij de maaltijden, post en nodige spullen naar de diverse dependances van Laverhof in onder andere Uden en Heeswijk-Dinther.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen