Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg vaak onzichtbaar maar oh zo belangrijk!

Foto: VPTZ

De vrijwilligers van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) regio Uden-Veghel doen belangrijk werk. Werk wat vaak onbetaalbaar is in de ogen van mantelzorgers en/of familieleden van mensen die stervende zijn. Mensen willen de laatste fase van hun leven graag in de eigen vertrouwde omgeving doorbrengen. De stichting stelt zich ten doel tijd, aandacht en praktische ondersteuning te bieden aan deze terminale patiënten en hun naasten.

Om het werk van deze vrijwilligers meer onder de aandacht te brengen heeft de Bibliotheek in Veghel hen een ruimte gegund om een thema-tafel in te richten. Op deze thema-tafel vinden geïnteresseerden boeken over dit onderwerp en informatie over deze organisatie. Naast deze schriftelijke informatie zal er gedurende de periode 16 januari tot en met 4 februari regelmatig iemand vanuit de organisatie aanwezig zijn die mensen met vragen te woord kan staan.

Zij bieden niet alleen ondersteuning in Uden en Veghel maar ook in de omliggende plaatsen Boekel, St.Oedenrode, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Vorstenbosch en Zeeland. De nadruk van deze organisatie ligt op de ondersteuning in de nachten maar in overleg is ook inzet tijdens dagdelen mogelijk.

Vrijwilligers worden alleen ingezet na afronding van een basisscholing palliatieve zorg. Zij zijn getraind in het “Er zijn”. Zij staan voor kwaliteit van leven, juist in de laatste levensfase. Voor medische handelingen schakelen zij de professionele zorg in.

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen, bij de thema-tafel in de Bibliotheek in Veghel hun contactgegevens achterlaten. De organisatie zal dan contact met u opnemen voor eventuele ondersteuning, indien u dat wenst of als u zich geroepen voelt u aan te sluiten als vrijwilliger bij VPTZ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen