Koninklijke onderscheiding voor Annemarie Rovers in Boskant

Foto: gemeente Meierijstad

Mevrouw J.M.A.B. (Annemarie) Rovers – Van Gulik uit Boskant ontving op woensdag 25 januari een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Rooij. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Er is veel waardering voor de vrijwillige werkzaamheden die mevrouw Rovers verricht voor de gemeenschap. De onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Katholieke Bond voor Ouderen Boskant.

Overzicht verdiensten

1986 – heden: vrijwilligster bij Voetbalvereniging Boskant. Al 37 jaar neemt mevrouw Rovers tijdens de thuiswedstrijden van het 1e elftal plaats achter het loket om entree kaartjes te verkopen.

2005 – heden: diverse bestuursfuncties bij de Katholieke Bond voor Ouderen Boskant. In 2005 neemt decoranda zitting in het bestuur. In 2013 neemt ze de functie van secretaris op zich en 4 jaar later wordt ze gekozen tot voorzitter. Vorig jaar legt ze de voorzittershamer neer en neemt ze weer zitting in het bestuur als bestuurslid. Naast haar bestuurlijke taken is mevrouw Rovers ook altijd actief bij de organisatie van de activiteiten die door de KBO georganiseerd worden.

2011 – heden: initiatiefneemster en organisator van het Eetpunt in Boskant. Het doel van het Eetpunt is, dat de ouderen één keer per week gezamenlijk kunnen eten én elkaar kunnen ontmoeten. Mevrouw Rovers is de drijvende kracht achter dit project.

2011 – 2022: gecertificeerd Vrijwillige Ouderen Adviseur (2011-2022) en Cliëntenondersteuner WMO (2015-2022). In beide functies informeert, adviseert en ondersteunt mevrouw Rovers ouderen bij (hulp)vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, veiligheid en mobiliteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen