Brownies&downieS al 12,5 jaar een succesformule

Foto: Brownies&downieS

Dit weekend is het feest bij Brownies&downieS, de horecaonderneming die zijn oorsprong vond in Veghel, bestaat namelijk 12,5 jaar!

Het verhaal begon eigenlijk in Oss, op de Bernadetteschool, een school voor speciaal onderwijs. Daar kwam Thijs Swinkels uit Veghel terecht toen hij op zoek was naar een stageplaats tijdens zijn opleiding aan het CIOS. Eigenlijk was hij op zoek naar een stageplaats binnen de revalidatie maar daar bleken weinig stageplaatsen beschikbaar te zijn. En dus werd het een school met kinderen met een beperking.

Na zijn opleiding aan het CIOS, zijn stage en zijn bijbaan als hulpkok bij Cateringbedrijf Hutten in Veghel wist Thijs wat hij wilde doen. Een eigen lunchroom met bijzondere medewerkers. Vanaf dat moment was Brownies&downieS geboren!

De eerste vestiging werd in 2010 geopend in de voormalige synagoge aan de Deken van Miertstraat in Veghel. Dat het concept direct aansloeg bleek wel uit het feit dat er vanuit ouders van kinderen met een beperking de vraag werd gesteld of er ook in andere plaatsen in de omgeving zo´n lunchroom geopend zou kunnen worden. In 2012 werd in Sint-Oedenrode de tweede vestiging van Brownies&downieS dan ook geopend. In datzelfde jaar werd in Asten de eerste franchise onderneming geopend.

In 2022 stond de teller op 54 vestigingen, 90 ondernemers, 1183 bijzondere medewerkers en nog altijd één familie.

Naast al deze vestigingen kunnen bezoekers op festivals, zoals bij 7th Sunday, ook genieten van al het lekkers wat Brownies&downieS te bieden heeft

Reacties

Cookieinstellingen