112

Fietsendieven aangehouden na tip oplettende burger

Foto: Facebook politie

Zaterdagavond werd de politie door een burger die haar hond uitliet getipt over een mogelijke diefstal van twee fietsen. 

Een vrouw was rond 23.00 uur aan het wandelen met haar hond en zag twee personen, die verdacht gedrag vertoonden met twee fietsen. Een van de fietsen werd tegen een hek aan gestald en de andere fiets werd in een tuin gegooid.

Agenten kwamen ter plaatse en werden door de burger naar de twee personen geleid. De personen werden door hen staande gehouden waarna andere agenten met de burger naar de fietsen kon gaan kijken. Toen de agenten met de fiets terug liepen, meldde het slachtoffer zich. Hij verklaarde dat er zojuist 3 fietsen uit zijn berging waren weggenomen. Van hem werd een aangifte opgenomen en van de getuigen een getuigenverklaring.

Hierop heeft de politie beide verdachten, een man (35) en een vrouw (39) uit Veghel, aangehouden voor diefstal uit een woning. Later is ook de derde gestolen fiets aangetroffen bij de woning van een van de verdachten. Bij de woning is nog een andere fiets aangetroffen, waarvan de politie het vermoeden heeft dat deze van diefstal afkomstig is. Is deze fiets van u of kent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Reacties

Cookieinstellingen