Voedselbank Veghel blij met nieuwe locatie

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Wethouder Menno Roozendaal ondertekende vandaag, samen met voorzitter Jan Janssen en bestuurslid Henk van den Brand, de overeenkomst voor de ingebruikname van het nieuwe onderkomen van De Voedselbank Veghel. In een bedrijfsgebouw aan de Lage Landstraat 6a kan men vanaf nu weer onder goede omstandigheden hulp bieden aan een groep die nog steeds groot is. Eind 2022 stemde het college van B & W met de verhuizing naar dit pand.

Vanaf 2014 was De Voedselbank gevestigd in wijkgebouw D’n Blok van Stichting Oranjewijk. Men nam daar een behoorlijk gedeelte van het gebouw in beslag. Ruimte die de vrijwilligers van de Oranjewijk nu weer kunnen gebruiken voor diverse activiteiten.

“Deze locatie biedt alle faciliteiten die nodig zijn voor wat betreft aanvoer en opslag van producten en biedt ook nog, qua ligging, de nodige privacy”, aldus wethouder Roozendaal.

Het bestuur van de Voedselbank is ook blij met de nieuwe locatie. “We hebben een mooie én werkbare ruimte gekregen”, aldus voorzitter Jan Janssen. De ruimte in het pand is zo’n 210m2 groot. Iets kleiner dan de voorgaande locatie maar meer effectief. “Wij zijn gewoon blij dat we verder kunnen, het was nodig. Op de vorige locatie stond alles verdeeld over verschillende ruimtes en in dit pand staat alles in één ruimte, was het werken vergemakkelijkt”, aldus Janssen die nogmaals zijn dank uitsprak naar de gemeente Meierijstad.

In het pand zit een nieuwe koel- vriescombinatie. De aanschaf hiervan werd mogelijk gemaakt via een subsidie van Voedselbank Nederland.

Schuldhulpsanering

De gemeente stelt alles in het werk om mensen die gebruik maken van deze voorziening te helpen. Schuldhulpsanering is van essentieel belang. Men doet veel om ervoor te zorgen dat mensen weer zelfstandig verder kunnen. Gemiddeld maken gezinnen in Veghel 4 tot 5 maanden gebruik van de hulp van de gemeente én de Voedselbank. In de meeste plaatsen is dat veel langer. Gezien de hoge inflatie van de afgelopen tijd zie je dat, ondanks dat mensen snel uit de schulden zijn, ze toch nog moeite hebben om rond te komen, aldus wethouder Roozendaal. Mensen zijn dankbaar dat de gemeente hen de hulp biedt.

Hulp van bedrijven

Wekelijks kunnen vrijwilligers voedsel ophalen bij hun vaste leveranciers. Dat zijn de Sligro, Jumbo, Udea, Jan Linders, Aldi en Albert Heijn. Daarnaast werken de diverse Voedselbanken in de regio goed met elkaar samen. Wat men ophaalt en niet voor de eigen cliënten nodig hebben verdelen zij onder de andere Voedselbanken. Dus het komt altijd op de juiste plaats terecht.

Bij Voedselbank Veghel zijn zo’n 10 vrijwilligers actief. Zij halen voedsel op bij bedrijven, stellen pakketten samen en reiken de voedselpakketten uit.

Ruim 80 gezinnen maken op dit moment gebruik van De Voedselbank in Veghel.

v.l.n.r. Wethouder Roozendaal, voorzitter Janssen en bestuurslid Van de Brand
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen