Smaakvol nieuw theaterprogramma 23-24 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade

Foto: Theater De Blauwe Kei

Het theaterprogramma 23-24 van de Blauwe Kei is bekend! Het theater aan de Noordkade presenteert een smaakvol programma, bomvol spectaculaire muziek, grote cabaretnamen, toffe jeugdvoorstellingen, ‘foody’ voorstellingen en aanstormend talent. Of kies voor kleine(re), intieme toneelvoorstellingen, anders-dan-anders theater of verrassende dans.

Vandaag hadden Vrienden van de Blauwe Kei de primeur tijdens de jaarlijkse Vriendenavond. Directeur Harry Vermeulen was verheugd om te zien dat deze trouwe groep het laatste jaar gegroeid is met bijna 20%. “Daaraan, en aan het recordaantal verkochte tickets (62.000!) én de publiekswaarderingsscore van een 8,4, kun je zien dat theaterbezoekers ons goed weten te vinden. Daarom gaan we ook aankomend seizoen ‘vol gas’ met een smaakvol programma”.

Smaakvol is het programma ook letterlijk, met een aantal voorstellingen waarbij eten een rol speelt. Zo is het Belgische theatergezelschap Laika, die haar zinnenprikkelende voorstellingen vaak met eten combineert, komende periode met vier verschillende voorstellingen te zien in de Blauwe Kei. Twee keer in seizoen 23-24 én twee keer op BIJT! Kunst Over Voedsel Festival.

Muziek

De Noordkade ademt muziek en dit genre is dan ook ruim vertegenwoordigd. Er zijn onder andere tributes (van Bruce Springsteen tot Elvis), clubconcerten in de Podiumzaal (van onder andere Fuse en AJ Plug) en spectaculaire muzikale voorstellingen in de Grote Zaal. Highlights zijn het jubileumconcert van philharmonie zuidnederland in de Koekbouw en het concert van pianiste Iris Hond; samen met Kamerata Zuid speelt zij muziek van Einaudi.

Iris Hond – foto: Rinse Fokkema

Cabaret

Cabaret heeft een prominente plek in de Blauwe Kei. Het programma zit dan ook vol grote namen, zoals Claudia de Breij, Urbanus, Najib Amhali en René van Meurs. Daarnaast ‘ontploft’ het programma bijna van het talent. Met onder andere Lisa Ostermann, n00b en Tobi Kooijman zijn de grote namen van de toekomst in de Blauwe Kei te vinden. Houd ze in de gaten, je gaat er nog veel van horen.

Claudia de Breij – foto: Peter van Velthoven

Jonge gezinnen weten de Noordkade uitstekend te vinden en daarom pakt het theater uit dit seizoen! In de Social Squad staan bekende TikTokkers op het podium, de kinderhelden Peppa Pig en Bumba komen langs, net als Assepoester en 100% Coco. De kindercircusvoorstelling Be Kind is al geschikt voor baby’s van 6 maanden en Der Lauf en Aventuras zijn geschikt voor álle leeftijden, zelfs als je 100 bent!

De vraag naar Op De Huid series was zo groot dat er een derde serie is toegevoegd. In de serie zit een combinatie van voorstellingen met thema’s van nu, anders dan anders theatervormen en modern circus. Avontuurlijke theaterliefhebbers die het lastig vinden om een keuze te maken uit het grote aanbod, kunnen ook kiezen voor de Avonturenserie.

Dans

Het succesvolle dansgezelschap Oxygen komt in 23-24 terug. Dansliefhebbers kunnen daarnaast onder andere genieten van de theaterhit Exit van Piet van Dycke (in de Koekbouw) en balletgezelschap Scapino.

Film

Ook filmliefhebbers komen aan hun trekken. Er zijn 12 films geprogrammeerd in het Filmhuis, ook voordelig te reserveren in een serie.

Een flonkerend en gevarieerd theaterprogramma dus, en dan zijn grote namen als Tineke Schouten, Alex Klaasen en de Ashton Brothers nog niet eens genoemd! Bekijk het volledige programma op blauwekei.nl. Vrienden van de Blauwe Kei kunnen al bestellen vanaf woensdag 24 mei 17.00 uur, de losse verkoop start vrijdag 26 mei om 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen