Kleine herbestemmingen dragen bij aan woningvoorraad in Meierijstad

Foto:

Gemeente Meierijstad legt 3 ontwerpbestemmingsplannen ter inzage. Het betreft Hazelaarstraat 37 in Boskant, Kofferen 25-25A-27 in Sint-Oedenrode en Hoofdstraat 145 en 147 in Schijndel. De bestemmingsplannen zijn de juridische voorbereiding die de bouw van totaal 49 woningen mogelijk maken.

Woningbouw door transformatie 3 locaties

In Schijndel is het plan om 29 appartementen voor starters en senioren te realiseren op de locatie van het voormalige Citytheater. De karakteristieke voorgevel van het Citytheater blijft behouden. In Boskant worden de verouderde woning en bijgebouwen gesloopt en op het perceel komen 7 rijwoningen en een tweekapper. Er is aansluiting gezocht bij het landelijke karakter, het dorpslint en de naastgelegen woningen. De huisvesting van arbeidsmigranten op de locatie wordt beëindigd; Voor hen is een beter passende locatie gezocht en gevonden.
De locatie Kofferen heeft nu nog een horeca/detailhandelsfunctie. Het doorhalen van die bestemming is in lijn met de centrumvisie/horecavisie; het Kofferen behoort daarin immers niet tot het winkelconcentratiegebied of aanloopstraten. Het plan bevat de sloop van de bestaande bebouwing en de bouw van 9 appartementen.

Grote én kleine ontwikkelingen

De behoefte aan woningen in Meierijstad is groot. De gemeente wil de woningbouwproductie in al haar kernen versnellen. Daarom heeft de gemeenteraad het ‘Actieplan Woningbouw’ vastgesteld, met als doel om jaarlijks meer woningen te bouwen. Wethouder Jan van Burgsteden (ruimtelijke ordening en infrastructuur): “Om deze versnelling mogelijk te maken zijn we op zoek gegaan naar flinke uitbreidingslocaties. Die hebben we bijvoorbeeld gevonden aan de Groote Braeck in
Schijndel, Veghels Buiten, de WVG-locatie aan de Noordelijke randweg in Sint-Oedenrode en het plan voor Zijtaart-zuid. Maar deze kleine ruimtelijke plannen dragen ook zeker bij aan de invulling van de opgave. Het mooie is dat het om inbreiden gaat, een manier om efficiënt met de schaarse ruimte om te gaan. Er ontstaan mogelijkheden voor doorstroming; én op de locaties wordt altijd ruimtelijke kwaliteit toegevoegd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen