Veghelse fashion designer organiseert OOGstAPPELS, hét ouder-kind-festival van het zuiden

Foto: Oogstappels

Na tientallen jaren is het tijd om het oude Oogstfeest nieuw leven in te blazen. “In augustus, van oudsher dé oogstmaand, organiseren wij een festival ter ere van de nieuwe oogst, ons eigen kroost en de start van een nieuw schooljaar, aldus fashion designer Jet Teunis uit Veghel.

In de biologische appelboomgaard Hoeve de Heivelden in Boekel wordt op zaterdag 19 augustus 2023 van 10.00 tot 17.00 uur de eerste editie van het festival Oogstappels georganiseerd.

Kunst, kids en kuieren

Het festival en wat er te doen, is samen te vatten in ‘kunst, kids en kuieren’, tevens de ondertitel. In en rond de grote appelboomgaard van Marc en Jacoba zal van alles te beleven zijn voor jong en oud. Op de muziekplaats luister je naar live muziek door kleinkunst artiesten Berend Koen en Luuk Weggemans. Ray, de Bosbrabander zal samen met de kinderen hutten bouwen en survivallen. Rick Terwindt, Meijerijstad’s stadsdichter, zal er zijn om samen met de kinderen poëzie te schrijven. Er zijn lezingen voor volwassenen en een grote, duurzame ondernemers-markt. Als klap op de vuurpijl struint het appelvrouwtje (een professioneel acteur) door de gaard. Kortom: een dag vol avontuur en feest.

Het ontstaan van het idee

Initiatiefnemer Jet Teunis van JETPAQ, een Brabants bedrijf in wollen kleding, (jetpaq.com ) vertelt over hoe het idee is ontstaan: “Dit jaar bestaat JETPAQ 10 jaar. Om dit op een groots te vieren, ontstond het idee om het oogstfeest nieuw leven in te blazen. Voor mij de aanleiding om op zoek te gaan naar mensen die samen met mij een ouder-kind-festival willen organiseren. Ik ontmoette appelboer Marc. Hij droomt al jaren van een festival in zijn appelboomgaard. Zo werd één en één twee en was het idee van Oogstappels geboren.”

Een duurzaam festival

“Doordat het festival georganiseerd wordt door een duurzaam kledingmerk, in een biologische appelboomgaard, staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Innovatief wordt er gezocht naar oplossingen om Oogstappels zo duurzaam mogelijk te maken. Zo komt alle inhuur (marktkramen, wc-wagen, catering, ehbo, versterking) uit de regio. Maar ook zullen we ons best doen zo min mogelijk afval te produceren door onze gasten uit te nodigen (op een ludieke manier) zelf even hun servies en bestek af te wassen, zodat dit daarna weer gebruikt kan worden. Alle foodtrucks zullen enkel vegetarisch eten aanbieden en er zal een tweede-leven-waslijn voor het ruilen van (kinder)kleding zijn. Tenslotte zijn alle ondernemers die zich presenteren op de markt duurzame bedrijven.”

Meer informatie

De kaartverkoop is gestart en de eerste kaarten zijn verkocht. Voor meer informatie en tickets: www.oogstappels.nl .  Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Tickets voor ‘grote’ mensen kosten € 19,-  per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen