Hele grondgebied Meierijstad trouwlocatie

Foto: pixabay

Gemeente Meierijstad wijst het hele grondgebied van de gemeente aan als trouwlocatie ofwel ‘huis der gemeente’ (de officiële term voor trouwlocatie). Daarmee is het mogelijk om overal in de gemeente te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten zonder een procedure te hoeven doorlopen. Met deze aanpassing is het voor (bruids)paren eenvoudiger én goedkoper om te trouwen of het partnerschap te registreren op de locatie van hun keuze.

Eerder was het al mogelijk om op een eigen gekozen locatie in Meierijstad te trouwen. Denk hierbij aan een bijzonder gebouw, een feestlocatie of in de eigen achtertuin. Bruidsparen moesten hiervoor wel een aanvraag indienen en er werd per huwelijk of geregistreerd partnerschap een aanwijzingsbesluit genomen. Daar kwamen voor (bruids)paren dan ook (extra) leges bij.

Eerder kon er in de gemeente Meierijstad zonder aanvraag getrouwd worden op de locaties van de gemeente (Gemeentehuis Meierijstad, Kasteel Raadhuis Dommelrode, ’t RAADhuis, Raadhuis Erp en Raadhuis aan de Markt in Veghel) en Kasteel Henkenshage, De Knoptoren en de Broederkapel. Vanaf nu kan dit dus nu overal in de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen