Joosje Burg uit Veghel Europees Kampioen hockey met Nederlands Team

Foto: screenshot

Joosje Burg uit Veghel heeft met het Nederlands hockeyteam voor de vierde keer op rij de Europese titel veroverd. De regerend olympisch en wereldkampioen was in de finale te sterk voor België (3-1). 

De Nederlandse hockeysters zijn de afgelopen jaren nagenoeg onverslaanbaar. Ze grossieren in prijzen en mogen zich al sinds 2014 wereldkampioen noemen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass domineerde ook de Europese titelstrijd in Duitsland en legde Engeland in de halve eindstrijd op de pijnbank (7-0). Oranje is als Europees kampioen zeker van een ticket voor Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Doelpunt Burg in de finale

Oranje maakte een vliegende start in de finale. Marijn Veen opende de score en Freeke Moes maakte haar eerste treffer op deze Europese eindronde. Een monsterzege als tegen Engeland leek in de maak. Maar Abigail Raye bracht België in de 23e minuut dichterbij (2-1). Nog geen drie minuten later trof Joosje Burg alweer doel voor Nederland (3-1). Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand, ook omdat Oranje na rust een paar grote kansen miste.

Zo won Nederland opnieuw van België. De laatste nederlaag tegen die ploeg dateert alweer uit een oefenduel (0-1) van zes jaar geleden. De zege kwam voor Van Ass, die zijn eerste hoofdprijs won als bondscoach van de vrouwen, niet als een verrassing. “Ik vind dat België te veel omhoog wordt geschreven”, blikte hij vooruit naar de EK-finale. “Hun spelbeeld tegen ons is steeds hetzelfde. Het is vooral tegenhouden. Meer doen ze niet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen