Meierijstad start uitvoering snelfietsroute Uden – Veghel

Gazellepad
Gazellepad
Foto: gemeente Meierijstad

De werkzaamheden voor de aanleg van de snelfietsroute Uden-Veghel in Meierijstad gaan van start. Op dinsdag 26 september gaat de eerste schop in de grond op het Gazellepad in Veghel. Op vrijdag 29 september is er een inloopavond.

Aanpak Gazellepad tussen De Amert en brug over de Aa

In opdracht van de gemeente Meierijstad start Heijmans Infra B.V. op 26 september 2023 met de aanleg van de snelfietsroute tussen Veghel en Uden. De werkzaamheden beginnen dit najaar met de aanpak van het Gazellepad. Het bestaande fietspad wordt verbreed en op sommige locaties verlegd. Hiervoor is het noodzakelijk dat een aantal bomen wordt gekapt. Ook worden er kabels en leidingen verlegd en wordt de openbare verlichting aangepast. Vanwege de werkzaamheden worden fiets- en autoverkeer door middel van verkeersborden omgeleid.

Inloopavond 29 september

Aanwonenden en belanghebbenden zijn al door de aannemer geïnformeerd over de planning, omleidingsroutes etc. Op vrijdag 29 september 2023 is er bovendien een inloopbijeenkomst van 17.00u tot 19.00u in Zalencentrum Van de Burgt te Prins Willem Alexander Sportpark 5 in Veghel. Eenieder die belangstelling heeft is van harte welkom.

Vervolg in 2024

Tot aan medio december 2023 werkt de aannemer aan het Gazellepad. Vanaf begin 2024 worden werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising Gasthuisstraat – Middegaal, Geerbosch, Vorstenbosscheweg, Spoorven, Rietven, Moerven en Turfven. Naar verwachting is dit in december 2024 gereed. Daarmee is het middelste tracédeel van de snelfietsroute in Meierijstad dan klaar.
Wethouder Jan van Burgsteden: “Als je met elkaar al zo lang bezig bent met de voorbereidingen, dan is de eerste schop in de grond een echte mijlpaal. Eerder hebben we al gecommuniceerd dat de twee andere tracédelen (Mariaheide en De Dubbelen) op een later tijdstip volgen. Dat heeft onder andere te maken met procedures rond de bestemmingsplannen. Maar we gaan zo snel als we kunnen; En tot de volledige voltooiing zorgen we voor dat routes goed op elkaar aansluiten. We laten fietsers natuurlijk niet het mulle zand inrijden.”

Aantrekkelijk, snel en comfortabel

De snelfietsroute Uden-Veghel verbindt straks de woon-, werk- en centrumgebieden van de gemeenten Uden en Veghel voor fietsers, evenals de natuurgebieden het Groene Woud en de Maashorst. Zo ontstaat een aantrekkelijke, snelle, comfortabele en veilige route voor inwoners, werknemers en bezoekers. De snelfietsroute draagt bij aan de bereikbaarheid van de regio, de gezondheid van inwoners, duurzame mobiliteit en de luchtkwaliteit in de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen