Skunk Heren 1 wint debuutwedstrijd in topdivisie

Het volleybalseizoen is weer begonnen, wat betekent dat de mannen van Skunk heren 1 afgelopen zaterdag voor het eerst weer de wei in mochten. Waar Skunk uit de 1e divisie omhoog is geklommen, heeft tegenstander Taurus een stapje terug gedaan uit de eredivisie. Oftewel, de mannen uit het zuiden moesten direct aan de bak.

Door: Pepijn Scholten

De aanloop naar deze eerste krachtmeting kende de nodige hobbels op de weg. Op donderdagavond speelde ons Dames 1 een oefenwedstrijd op het veld naast ons tegen Heren 1’s favoriete zus. Echter besloten de zaallampen aan hun kant dat ze liever een carrière als knipperlicht wilden starten. Hoffelijk als de heren zijn werd van veld gewisseld, waardoor de donderdagtraining periodiek afgewisseld werd door een blacklighttoernooi zonder blacklights. Sjoerd zag ook het licht niet meer en raakte zijn autosleutels kwijt. Na een intensieve zoektocht werden de sleutels gesignaleerd: hij was niet zelf gereden en had ze überhaupt niet naar de zaal meegenomen.

Gelukkig merkten de spelers van Skunk dat er met de lichtbakken in Houten niets mis was. Na een goede warming-up en een ongemakkelijk starting-six-omroepmoment  klonk het startsein van de wedstrijd. Frank stuurde Yannick, Emiel, Ingmar, Wouter, Finn en Robbert het veld in met Daan als libero. Met nieuwe flitsende shirts werd een flitsende start gemaakt. Beide teams gingen gelijk op, waarna Skunk halverwege de set een gat wist te slaan en die niet meer uit handen gaf. Met 21-25 was de eerste setwinst in de topdivisie een feit.

In set 2 haperde de flow waarin de mannen uit Meijerijstad zaten. Het enthousiasme en de overtuiging van set 1 werd niet doorgezet en daar maakte Taurus gretig gebruik van. Met steeds meer eigen gemaakte fouten eindigde set 2 in 25-18 voor de thuisploeg.

In set 3 zag je eigenlijk hetzelfde patroon. Skunk maakte net te veel foutjes, terwijl de tegenstander zijn niveau vasthield. Service-invalbeurten van Tijmen konden helaas niet voorkomen dat ook de derde set naar de thuisploeg ging (25-22).

In de topdivisie geldt dat je met één setwinst  geen punten overhoudt, dus er moest nog minimaal 1x gewonnen worden om te voorkomen dat de heren met lege handen teruggestuurd werden naar Veghel. Deze set werd een nagelbijter. Beide ploegen gaven elkaar niets cadeau, waarna Taurus een time-out aanvroeg op 23-23. “Ik breng hem rustig in, jullie lossen het maar op aan het net”, sprak Wouter uit, voordat hij met twee (naar eigen zeggen) geile aces de set won. Het eerste punt in de topdivisie was feit!

Nou, hoe mooi zou het zijn om dan ook die laatste set te pakken? Laat dat nou net zijn wat er is gebeurd. Na een 8-7 setwissel boog Skunk de achterstand om naar 12-14. Een uitstekend spelende Finn wist met een slimme korte serve de wedstrijd te beslissen. Skunk wint haar debuutwedstrijd met 2-3 en de ontlading was enorm. Wat een heerlijk begin van het volleybalseizoen!

Setstanden

21-25, 25-18, 25-22, 23-25, 12-15

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op de deur. Het eerste team van Rijswijk komt op bezoek in Veghel. Start om 19:15 uur in de Bunders!