Skunk Heren 1 koploper na 3-0 zege op Inter Rijswijk

Na de sensationele debuutoverwinning op Taurus moest Skunk Heren 1 zich gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd. 30 september stond de eerste thuiswedstrijddag in Veghel op het programma, waarbij de hele dag genoten kon worden van de teams van Skunk. Om 19:15 sloot heren 1 de dag af met een wedstrijd tegen Inter Rijswijk, dat haar eerste wedstrijd maar net verloor van Sliedrecht. Aangezien Sliedrecht vorig jaar de tweede plek wist te bereiken, wist Skunk dat dit verlies niet betekende dat de tegenstander onderschat moest worden.

Door: Pepijn Scholten

Ook al was er genoeg feestvreugde na de eerste competitiewedstrijd, er moest weer met focus getraind worden. De term ‘koppie erbij houden’ werd iets te letterlijk genomen tijdens de drie trainingsavonden deze week. Emiel wist een uitgeslagen service via de stuit in Robberts gezicht te meppen en ook het achterhoofd van Ingmar was niet veilig voor een service vanaf de achterlijn. Ook Tijmen en Stef waren op oorlogspad. Deze twee heren wisten een rake jambal op de muil van respectievelijk Wouter en Joey te rammen. Gelukkig wisten beiden zonder kleerscheuren verder te spelen.

Verder was er een hoofdrol voor spelverdeler Yannick, die de blokkade aan de andere kant het bos in stuurden. Om te voorkomen dat Pepijn’s zelfvertrouwen een deuk kreeg, sloeg Tijmen snoeihard in het enige uitgestoken handje van Pepijn. Zo blijkt maar weer teamgevoel hoog in het vaandel staat bij de mannen uit Veghel.

In een kolkende heksenketel dat de naam ‘de Bunders’ draagt begonnen beide teams aan hun warming-up. Zoals gebruikelijk liep de wedstrijd van Dames 1 weer uit, maar ook de andere wedstrijden van de speeldag waren langdradig van stuk. Hierdoor klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd pas om 20:05 in plaats van 19:15. Coach Frank stuurde dezelfde zes veldspelers het veld in als bij de vorige wedstrijd, alleen werd deze keer met libero Joey gestart op de plek van Daan.

Skunk startte goed aan de wedstrijd en kwam al gauw op voorsprong. Hoewel de passlijn van Inter Rijswijk uitstekend werk verrichte, lukte het de Zuid-Hollandse ploeg niet om deze altijd in punten om te zetten. Skunk hield zijn voorsprong vast en wist onder toeziend oog van een goedgevulde, luidruchtige tribune de eerste set zonder grote problemen met 25-16 te winnen.

Ook na de kantwissel hield de thuisploeg de wedstrijd onder controle. Inter Rijswijk kroop wel iets dichterbij en probeerde met wissels de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar tevergeefs. Ook set twee ging naar de heren uit Veghel met 25-21. Opnieuw een puntje in de pocket.

Aangezien de hele dag al zo veel uitloop had gekend wilde het team het klusje snel klaren om vlug naar bruin café de Spil te mogen voor een koude versnapering. Hiervoor moest dus ook de derde set gewonnen worden. Deze set werd een stuk spannender: Inter Rijswijk ging sterk serveren en de passlijn van Skunk begon wat te wankelen. Beide teams gingen gelijk op in score, maar halverwege de set wist Skunk toch weer een gaatje te slaan. Met opnieuw een score van 25-21 had Skunk haar eerste driepunter binnen, wat resulteerde in een grote ontlading van de spelers, de courtcrew en het publiek.

Setstanden

25-16, 25-21, 25-21

Dit resultaat maakt dat Skunk op dit moment koploper is in Topdivisie B, met hetzelfde puntenaantal als Sliedrecht Sport en medepromovendus Gemini-Kangeroes. Wat een ongekend talent zat er vorig jaar in de Eerste Divisie. Op 7 oktober mag Skunk aantreden tegen VVU, waar in de voorbereiding van verloren werd. Hopelijk is er deze keer een beter resultaat. Aftrap 17:00 uur in Utrecht!