Skunk Dames 1 pakt volle buit tegen Activia ds4

Visualiseren of een plan maken? Op intuïtie spelen maar dan wel weten wat je kan en in een split second een besluit maken. Er wordt heel wat verwacht van de speelsters van Skunk. Na een prima week met aardige trainingen waren de dames klaar voor Activia ds4. Vorig jaar werd er 2 keer van dit team verloren dus er was wel wat recht te zetten. Je zou denken dat de dames er wel klaar voor zouden zijn als er 45 min later aan de wedstrijd begonnen kon worden dan normaal. Maar dat bleek niet helemaal het geval.

Door: Maartje ten Haaf

Skunk begon niet goed aan de eerste set. Het eerste balcontact van Maartje werd een ketser en daarna een tikbal die uitging. Gelukkig bleek dat geen voorbode voor de rest van de wedstrijd. De 4-0 achterstand werd omgebogen tot een gelijk opgaande strijd tot aan de ‘big points’. Met een stabiele passing en een goede verdeling door Eefje werd er vol overtuiging aangevallen. Dat Eline als libero het laatste punt van de set mocht maken was natuurlijk wel een heel mooi einde van de eerste set. 25-21.

Set 2 begon goed voor Skunk. Met servicereeksen van Evienne en Eefje konden de dames uit Veghel vrijuit spelen. Activia maakte veel eigen fouten en met 18-11 voorsprong zou je zeggen dat de set rustig uitgespeeld kon gaan worden. Maar Skunk zou Skunk niet zijn als ze het niet even spannend wilden maken. Wisselvalligheid begint een kenmerk te worden en Activia kwam zelfs met 22-23 voor. Maar goed dat Kelly aan service kwam waar Activia geen antwoord op had. Skunk wint de set uiteindelijk 25-23.

Met Petra op de diagonaal werd de 3e set begonnen. Lida, Eline en Maartje zorgde voor een stabiele pass en in de verdediging werden alle ballen van de grond gehaald. Met een voorsprong van 21-14 leek Skunk af te stevenen op een makkelijke setwinst. Maar set 3 bleek een kopie van set 2. Weer werd een ruime voorspong afgegeven en met lange rally’s waar meerdere speelsters vaak van moesten bijkomen werd het toch weer spannend. Op 22-17 kwam Iris in het veld voor de score die hard nodig was. Na een bal tussen het net en de paal en een bovenhands cadeautje kwam het uiteindelijk goed, set 3 werd binnen gehaald met 25-22.

De overwinning was een feit maar Skunk wilde natuurlijk alle punten in Veghel houden. Met veel overtuiging en vechtlust werd set 4 begonnen. Met Loes op de spelverdeling en Jade op midden werd het al snel 17-11. Er werd hard gewerkt en als team gespeeld. Maar net zoals set 2 en 3 liet Skunk Activia weer terugkomen en met 20-20 werd het een spannend einde van de laatste set. De dames uit Veghel konden wederom laten zien dat ze wel om kunnen gaan met de ‘big points’ en mede door een foute service van Activia op 23-22 kon Skunk de set uitspelen en daarmee de wedstrijd met 4-0 winnend afsluiten.

De dames van Skunk stijgen door deze overwinning naar de 4e plek en mag volgende week afreizen naar St Anthonis waar om 13.30 uur wordt gespeeld tegen Activia ds3. Het belooft een spannende pot te worden dus alle publiek is welkom.