Skunk Heren 1 vergeet setjes mee te nemen uit Meijel

Met het halve team nog herstellend van het stapuitje in Nijmegen op zaterdag, moest er toch weer getraind worden op de befaamde maandagavond. November is begonnen en het mannengriepvirus spookt door Meijerijstad. Tijmen is hier de hele week slachtoffer van geweest en ook onze piepjonge en o zo vitale Finn heeft op de woensdag de strijd tegen deze kwaal verloren. Tekenend hoe zelfs de meest levendige speler het heeft moeten ontgelden en nogmaals bewijs hoe zwaar mannen het in het algemeen hebben zodra ze ziek zijn. Gelukkig voor het team kon meetrainer Tobias extra bijspringen op de donderdagavond om Sjoerd een debuut te geven op een 18+ site: bizar hoe onze spelverdeler via zijn handen werd genaaid.

Door: Pepijn Scholten

Tot slot heeft de gemeente blijkbaar ons laatste wedstrijdverslag gelezen en een nieuw energiecontract afgesloten, aangezien op donderdag niet ons zaaldeel, maar het zaaldeel aan de andere kant van de wand zonder licht kwam te zitten. Zo werd de wedstrijd van Dames 2 spontaan een glow in the dark toernooi. Schitterend!

De trainingsweek was extra lang gezien het feit dat de krachtmeting tegen Peelpush niet op zaterdag, maar op zondag gespeeld moest worden. Een extra dag voorbereiding én lekker vrij op d’n elfde van d’n elfde. Het werd dus afwachten of de spelers van het Limburgse Peelpush de festiviteiten van zaterdag nog in hun benen zouden voelen.

Op zondag werd er na de ochtendmis om 14:00 verzameld in de Korref in Meijel. Tijmen kon zich gelukkig weer onder de mensen mengen, maar Daan kon helaas niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Na hartelijk verwelkomd te zijn via de sporthalspeakers mochten Yannick, Pepijn, Ingmar, Wouter, Finn, Stef en Joey het gaan doen in de eerste set. Skunk begon erg sterk en speelde vol overtuiging en bravoure. Bijna de hele set genoot Skunk een voorsprong op de thuisploeg. Echter begon de volleybalmachine wat te haperen richting het einde van deze set. Er werden een paar dure foutjes gemaakt en opeens stond het 23-23. Een discutabele gestolen bal zorgde voor 24-23, waarna Skunk terugvocht tot 24-24. Uiteindelijk wist toch Peelpush deze set te pakken met 26-24. Eeuwig sund.

In set twee leken de mannen uit Veghel niet helemaal hersteld van de tegenslag uit de vorige set. Nu was het Peelpush die de hele set een paar puntjes voorsprong had. Weer werden er onnodige fouten gemaakt en zakte de lovenswaardige vechtlust uit set 1 weg. De voorsprong breidde zich uit en resulteerde in een 25-19 overwinning voor het team uit Meijel. Alle hens aan dek om er nog een vijfsetter van te maken.

Set drie werd met 25-11 verloren, Skunk verliest met 3-0. Meer woorden gaan er niet aan vuilgemaakt worden. Door deze verliespartij blijft Skunk op 9 punten uit 7 wedstrijden steken en staat op een gedeelde 7e plek. Volgende week mag Skunk koploper Sliedrecht ontvangen in de Bunders. Wie weet zit er wel een stunt in het verschiet. De pot start om 19:15, tot dan!