Skunk Heren 1 komt net te kort in spektakelstuk tegen koploper

Foto: Theo de Vrede | Skunk

De spelers van Skunk heren 1 waren zich pijnlijk bewust van het niveau van het team tijdens de laatste set van de wedstrijd vorige week zondag. Een set waarin de uitploeg ver door het ijs zakte en waar alle leden een vieze nasmaak aan overhielden. Er werd de daaropvolgende maandag gewoon getraind, enerzijds vanwege hoog bezoek van de fysiotherapeut, anderzijds omdat het team een dag vrij gewoon niet echt had verdiend. Tot slot moest het team gewoon aan de bak, gezien het feit dat koploper Sliedrecht afgelopen zaterdag langskwam in het pittoreske Veghel.

Door: Pepijn Scholten

De tegenstander van deze zaterdag was lijstaanvoerder Sliedrecht Sport, dat 17 punten uit 7 wedstrijden wist te halen. Skunk leek bij de start van de eerste set redelijk onder de indruk van de spelers aan de andere kant van het net. De passlijn haperde, waardoor de ballen aan het net moeilijker gescoord konden worden. Skunk begon de set met meteen een achterstand, maar liet zich niet kennen. Met felle vechtlust werkte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd: onmogelijke verdedigingsballen werden teruggehaald en keiharde smashes maakte dat de eerste set niet naar Sliedrecht, maar underdog Skunk ging (25-23). Het publiek ging uit zijn dak: hier valt wat te halen!

In set twee begonnen de mannen van Skunk wederom met een kleine achterstand. Dit feit, aangevuld met het gegeven dat er een aantal keer fout werd geserveerd, maakte dat de heren uit Veghel achter de feiten aan liepen. Er werd fantastisch gevolleybald en zonder die onnodige foutjes was de score waarschijnlijk andersom geweest. Sliedrecht liet zich echter niet kennen en zette een solide pot neer: 20-25, 1-1 in sets.

Ook set drie begon met een kleine achterstand, waarna Skunk zich wederom moest terugvechten. Het publiek werd getrakteerd op een affiche voor het volleybal: Skunk liet zien dat ze terecht in de Topdivisie staan en kon zich prima meten met de nummer 1. Uiteindelijk maakte een zeer sterke sprongservice van Sliedrecht het verschil aan het einde van de set. Met een ketser werd deze set beslist met 23-25.

Na deze enerverende drie sets was duidelijk dat Skunk zich moest belonen voor het harde werk. Het uitzinnige publiek ging als één man achter de thuisploeg staan. Set 4 werd wederom een nagelbijter: de aanvalsmachine op de buitenkanten liep als een trein, maar Sliedrecht zette daar een uitmuntende verdedingslijn tegenover: nu was het hun beurt voor de fantastische reddingen in het achterveld. Door de spanning weet ik niet meer wat het scoringsverloop was aan het einde van deze set, maar uiteindelijk zorgde een ongelukkige reddingsbal tegen het dak voor de 26-28. 3-1 verlies, terwijl minimaal een punt wel verdiend was geweest. Een luid applaus na afloop van de wedstrijd liet zien dat ook het publiek het jammer vond dat er geen 5e set kwam,

Ondanks alles voelen de spelers veel trots. Een prachtige revanche voor de belabberde wedstrijd tegen Peelpush geeft weer nieuwe energie. Zaterdag 25 november speelt Skunk opnieuw thuis, deze keer tegen Spaarnestad, die momenteel op de 3e plek staat. Als je na deze wedstrijd nog niet overtuigd bent dat je moet komen kijken weet ik het ook niet meer. Start om 19:15 uur, tot zaterdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen