Skunk Dames 1 sluit 2023 uitstekend af!

Skunk Dames 1 haalt 9 punten in één week en sluit het jaar 2023 met een goed gevoel af. Afgelopen maandag werd na een slechte eerste set gewonnen van Landgraaf DS1. Een overwinning waar als team voor gevochten werd, die reis op maandagavond is niet voor niets geweest. Op donderdag werd er aangepast getraind vanwege pijntjes en afwezigheid maar de dames wisten heel goed dat ze nog een keer moesten shinen in de laatste wedstrijd van 2023. Een belangrijke wedstrijd tegen VC Weert die op de ranglijst op gelijke hoogte staat. Om de aansluiting met de top te behouden was een overwinning wenselijk en met deze wetenschap in het achterhoofd werd begonnen aan de warming-up. Een chaotisch begin door verwarring over de meetlat en het gebruik van een rolmaat maar uiteindelijk kon er begonnen worden met het net op de juiste hoogte.

Door: Maartje ten Haaf

Skunk begon goed aan de wedstrijd en stond na een aantal mooie servicereeksen en variatie in de aanval al snel met 15-8 voor. Deze voorsprong werd niet meer afgegeven en de set werd met ruime cijfers gewonnen 25-17.

In set twee begonnen de dames wat minder scherp en lieten het initiatief wat meer aan Weert. Totaal onnodig lieten ze Weert weglopen tot een voorsprong van 14-19. Met een mooie serviceserie van Kelly en Iris kwam Skunk terug en boven de twintig lieten ze zien toch echt de sterkere ploeg te zijn. Petra scoorde veel op de diagonaal positie en de set werd binnengehaald met 25-22.

Na een matig begin van Skunk in set drie pakte Kelly weer een aantal punten met haar service en met 15-15 ging het gelijk op. Weert liet steeds vaker wat irritatie zien en probeerden de eigen fouten in de schoenen van de speelsters van Skunk te schuiven. Gelukkig staat de fotograaf van Skunk altijd op de juiste plek wat genoeg duidelijkheid geeft. Misschien geeft dit Weert wat inzicht om meer naar zichzelf te kijken in plaats van naar de tegenstander. Skunk werd wakker geschud en met wat meer energie en power namen ze afstand van Weert. Iris maakte het verschil met haar service en met 25-17 werd de belangrijke 3e set gewonnen.

Skunk wilde natuurlijk de volle 5 punten in Veghel houden en de houding van Weert gaf daarvoor nog wat extra motivatie. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de fouten aan de overkant en Skunk kon haar eigen spelletje spelen. Kelly werd op midden prima aangespeeld en op de diagonaal kreeg Iris wel erg veel ruimte om de ballen langs de blokkade te rammen. Met overtuiging wisten de dames van Skunk ook de 4e set te winnen en daarmee werd een mooie 4e plek op de ranglijst veiliggesteld. Na wat wisselende resultaten in het begin van de competitie sluit Skunk 2023 uiteindelijk prima af. Met een welverdiende pauze in het vooruitzicht konden de dames genieten van een avondje Veghel. Eerst werden de heren aangemoedigd en daarna konden de voetjes van de vloer in Fellows waar het kerstgala plaatsvond.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 13 januari in Maastricht. Plan net zoals de dames een weekendje weg en kom om 16.30 uur naar de Maastrichtse hal voor een mooi potje volleybal. Voor nu wenst Skunk Dames 1 iedereen hele fijne feestdagen en een goed en sportief 2024!