Dames van Skunk moeten op zoek naar vertrouwen na nederlaag tegen Volley Tilburg

Foto: VV Skunk

Na een week vol evaluaties, gesprekken en ook wel wat trainingswerk reisden de dames van Skunk af naar Tilburg. Coach Sanne stuurde Loes, Maartje, Evienne, Petra, Iris, Kelly en Eline het veld in om de punten te gaan binnenslepen.

Door: Maartje ten Haaf

De Veghelse dames lieten vooral Tilburg de fouten maken waardoor het leek alsof het voorspoedig begon. Met 11-14 voor Skunk was er nog niet zoveel aan de hand. Met een goede serviceserie van Tilburg waar Skunk geen antwoord op had liep Tilburg echter uit tot 17-14 en maakte Skunk het zichzelf alleen maar moeilijker. Lida kwam in het veld voor Maartje om de pass en verdediging te versterken maar het tot scoren komen bleef een probleem. De eerste set ging met 25-18 naar Tilburg.

In de tweede set hielp Skunk Tilburg alleen maar verder door een veel te grote foutenlast. Eigenlijk liep niks goed en kon niemand binnen het team opstaan om hier verandering in te brengen. Ook in de 3e set veranderde dit niet. Slappe services, een kopbal van Eline en Iris die meer ballen onder haar voeten terugkreeg dan over het net zorgden ervoor dat Tilburg de overwinning makkelijk kon binnenslepen met 25-12 en 25-17.

Om nog iets van waardigheid te behouden zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Met Lida in de ploeg voor Iris en Eefje voor Loes werd het Tilburg wat moeilijker gemaakt. Eindelijk werd er via de handen gescoord ipv in het blok geslagen. De servicedruk werd opgevoerd en Skunk liet zien dat ze wel enigszins kunnen volleyballen. Puk zorgde voor motivatie met haar ace en met goede service series van Petra en Eefje kon de druk eindelijk bij Tilburg worden gelegd. Misschien een tip voor volgende week…Met 20-25 kon er toch een puntje mee terug naar Veghel.

Vertrouwen tanken

Maandag zullen de dames op zoek moeten naar vertrouwen, snelheid, en oplossend vermogen want zaterdag staat de topper tegen de koploper op het programma. Koppies omhoog en als team ervoor vechten zoals het mooie nummer van de Lawineboys al zegt, “Als we gaan, gaan we met z’n allen”.

Aanmoediging zullen de dames zeker nodig hebben, ben op tijd want er wordt gespeeld om 15 uur in de Bunders te Veghel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen