Nacht van de Noordkade druk bezocht

Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

Jaarlijks zetten de ‘bewoners’ van de Noordkade in Veghel de deuren wagenwijd open tijdens de Nacht van de Noordkade. Afgelopen zaterdag bezochten duizenden het kunst- en culturele hart van onze gemeente.

Alle vormen van kunst en cultuur waren te zien in het complex. Zang, dans, muziek, toneel en vakmanschap. In elke ruimte kon het publiek zich verbazen over alles wat de Noordkade te bieden heeft.

Sterren op het doek

Wat jaarlijks terugkeert is ‘Sterren op het doek’. Een bekende persoon uit Meierijstad, in dit geval presentator Steef van Stiphout uit Schijndel, werd door cursisten op het doek vastgelegd. Steef is tegenwoordig één van de presentatoren van EditieNL, In het verleden werkte hij voor de regionale omroepen L1 en Omroep Brabant.

Door diverse kunstenaars werden zaterdag de eerste schetsen van Steef op het doek gezet. De komende weken werken zij verder aan het portret. Over een aantal weken zullen alle werken door Steef beoordeeld worden.

Siersmeden

De smederij, waar het siersmeden beoefend wordt, werd door het publiek met bewondering bekeken. Leermeester Jos de Graaf gaf tekst en uitleg terwijl leerlingen volop aan het werk waren.

Beeldende vormgeving

Ook op het gebied van beeldende vormgeving waren diverse cursisten aan het werk. Binnen dit kader kan men bij Phoenix Cultuur diverse cursussen en workshops volgen.

Zang en dans

Daarnaast waren er op diverse locatie binnen de Noordkade optredens van zang- en dansgroepen te zien. Ook verschillende bands van Pop&Co lieten het publiek genieten van oude en nieuwe nummers.

BBF

De afsluiting van de avond werd verzorgd door BBF onder leiding van Peter Spierings. In de Koekbouw genoten velen van dit uitmuntende orkest met gastoptredens van Hanneke van Bakel en Ben van Vugt.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen