Twee leerkrachten uit Meierijstad van het Udens College aan start van Alpe d’HuZes

Foto: René Höppener

Drie docenten van het Udens College, René Höppener uit Veghel, Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode en Maikel van Orsouw uit Oss gaan dit jaar, samen met een aantal leerlingen de uitdaging aan door deel te nemen aan Alpe d’HuZes.

Sinds een aantal jaren lukt het de docenten om hun leerlingen te enthousiasmeren en te mobiliseren om uitdagingen aan te gaan voor het goede doel.

In schooljaar 2018-2019 hebben ze ook met leerlingen de Alpè d’Huez beklommen. 10 fietsers en 10 lopers. Patrick ging met de leerlingen fietsend de berg op, René deed dit met 10 leerlingen lopend. Eind 2021 hadden zij, na het overlijden van oud-leerling Siem van de Broek, het plan al opgevat om in 2022 aan Alpe d’HuZes deel te nemen echter gooide toen Corona roet in het eten. In plaats daarvan organiseerden zij een voettocht van De Cocksdorp op Texel naar het Prinses Maxima Medisch Centrum in Utrecht. Samen met 20 leerlingen volbrachten zij de tocht en dat leverde ruim € 35.000,- op. In 2023 fietsten de docenten en leerlingen van Parijs naar Uden, een tocht van maar liefst 550 kilometer. Dat jaar was de opbrengst ruim € 46.000,-, bestemd voor de afdeling Kinderoncologie. Dit jaar staan ze weer voor de uitdaging ‘de Nederlandse berg’, de Alpe d’Huez te beklimmen.

Waarom naar de Alpè d Huzes?

“De afgelopen jaren zijn we samen met leerlingen van het Udens College steeds een nieuwe uitdaging aangegaan. Ook dit jaar pakken we dat weer op.  Iedereen kent wel iemand met kanker in zijn omgeving die er tegen vecht of deze ziekte heeft overwonnen of helaas de strijd heeft moeten opgeven. Ik ga me weer inzetten om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen bij het overwinnen van deze ellendige ziekte”, aldus René Höppener. ‘Wij hopen ook nu weer op hulp van velen om ons streefbedrag bij elkaar te krijgen”.

Doneren

Wilt u dit team steunen met een geldelijke bijdrage? Doneren kan via de persoonlijke pagina’s van René, Patrick en Maikel.

Wij van meierijstad.nieuws.nl wensen het team veel succes!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen