Eerste tocht rondvaartboot ‘De Waterengel’ met speciale gasten

Rondvaartboot 'De Waterengel' van Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk
Rondvaartboot 'De Waterengel' van Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk
Foto: Stan Pittens | meierijstad.nieuws.nl

In een haven in ’s-Hertogenbosch voer zaterdag 9 maart rondvaartboot ‘De Waterengel’ voor het eerst uit. Aan boord vier speciale gasten die door Franc Speetjens en Nancy van Heeswijk uitgenodigd waren om bij dit bijzondere moment aanwezig te zijn. Met het luiden van de scheepsbel gaf Johan Vlemmix het ‘startschot’ voor deze bijzondere eerste tocht.

 

Een van de speciale gasten was de inmiddels 98-jarige Jan Simons uit Veghel. Samen met twee van zijn dochters genoot Jan van een tocht over het water. Tijdens de coronaperiode, nu 4 jaar geleden, had Jan, geïnspireerd door Major Tom, een sponsortocht gelopen. Samen met de bewoners van het van Coothhuis liep hij dagelijks rondjes door de tuin van het huis. Hij had zich als doel gesteld om evenveel rondjes te lopen als dat hij op dat moment oud was; 94 rondjes. Met de opbrengst van de actie werd in de tuin van het Van Coothhuis een jeu-de-boules baan aangelegd. Het geld wat over was, een aanzienlijk bedrag, werd geschonken aan ‘De Waterengel’.

“Na een lieve ontvangst door de vele vrijwilligers en een mooie openingsspeech van Nancy van Heeswijk, stapte ons pap met een brede glimlach in de haven van Den Bosch aan boord. Samen met 3 andere eregasten en hun begeleiders, heeft hij genoten van de vaart en het uitzicht. De boot was voor pap een echte GELUKS engel. Na de vaart is pap heel tevreden weer naar Veghel gegaan; wij bedanken Nancy en alle vrijwilligers voor deze prachtige 1e vaart en wensen hen veel mooie tochten toe”, aldus Barbara en Marie-Jose, de dochters van Jan.

Jan Simons (98) klaar om aan boord te gaan, samen met zijn dochters Marie-José (links) en Barbara (rechts)
Jan genoot zichtbaar aan boord van ‘De Waterengel’.

Rondvaartboot ‘De Waterengel’

Zo’n 5,5 jaar geleden kwamen Franc en Nancy de boot ‘op het spoor’. Een boot die voldeed aan datgene wat zij voor ogen hadden, mensen met dementie en/of een meervoudige beperking, laten genieten op het water.

De afgelopen jaren hebben ‘bloed, zweet en tranen’ gekost om de boot te restaureren tot wat het nu is. Het stel heeft de afgelopen jaren, mede dankzij vele sponsors en vrijwilligers, het vaartuig ‘vanaf de grond’ helemaal opnieuw opgebouwd. Voorzien van een rolstoellift en de nieuwste technieken is het vanaf nu mogelijk om mensen die vallen onder de doelgroep, dementerenden en meervoudig gehandicapten, mee te nemen op een tocht door de Brabantse wateren.

Franc en Nancy hopen in de nabije toekomst ook vanuit de haven in Veghel tochten aan te kunnen bieden. Ondertussen zijn zij hard bezig om een thuishaven voor ‘De Waterengel’ te realiseren in Oirschot.

Nancy van Heeswijk heette de speciale gasten en alle belangstellenden van harte welkom
Een shantikoor zorgde zaterdag voor de muzikale omlijsting
De speciale gasten op weg naar ‘De waterengel’
Dankzij een speciale lift en flexibele oprijplaat kunnen meerdere rolstoelers aan boord

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen