Kleurrijke fietstocht voor jongste Koningsdagfans in Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Met Koningsdag is het een Veghelse gewoonte een ‘versierde fietsjes optocht’ voor de kinderen van het basisonderwijs (en jonger) door het centrum te organiseren. De organisatie hiervan is al jaren in handen van het Sint Barbaragilde. Vanaf dit jaar is ook het onlangs opgerichte Oranjecomité betrokken bij dit gebeuren.

Voorafgaand aan de start van de optocht werd Staande Deken en voorzitter van het Sint-Barbara Gilde, Ruud Eekhof, gefeliciteerd met zijn Koninklijke onderscheiding die hij gisteren mocht ontvangen.

Start optocht

Op 27 april om 10.00 uur vertrokken de kinderen, samen met hun ouders en voorafgaand door het Veghelse Gilde, vanaf het Meierijplein (bij de HEMA) via het winkelcentrum en de Kalverstraat naar de Markt. Bij aankomst op de Markt kreeg elk kind een medaille en een bon voor een ijsje bij IJssalon Matteucci.

Evenals andere jaren liet ook dit jaar Ton Stoffelen weer aantal duiven los. Daarna werd er door Fay, Guusje, Sylvain en Iris volop gedanst op het podium. Na enig aarzelen namen ook de kinderen bezit van het (dans)podium.

Ondanks het regenachtige weer kan men in Veghel terugkijken op een geslaagde start van Koningsdag 2024.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen