Korfrakkers boekt ruime zege op Be Quick

Zondag 9 december stond voor De Korfrakkers de thuiswedstrijd tegen Be Quick uit Nuland op het programma. Beide waren finalisten in de laatste zaalfinale in Eindhoven en zijn al jaren aan elkaar gewaagd.

De wedstrijd begon veelbelovend. Na 3 minuten stond er 2-1 in Erps voordeel op het scorebord. De voorsprong is niet meer uit handen gegeven. Voor de rust werd een gat geslagen van 4 doelpunten, maar de dames van Be Quick toonden hun vechtlust; de ruststand was 9-7.

Meteen na rust scoorde Be Quick 9-8, omdat de aanvallen bij De Korfrakkers minder doeltreffend waren. In de zesde minuut van de tweede helft stelde De Korfrakkers orde op zaken in hun eigen aanvalsspel en konden de Erpse dames uitlopen naar 18-9 binnen een kwartier. Coach Davy Wind wisselde daarna volop om jeugdspeelsters van A1 hun speelminuten te geven. Ze vielen goed in en draaiden moeiteloos mee in het spel. De overwinning kon niet meer uit handen worden gegeven en de wedstrijd werd uitgespeeld met de meest ervaren speelsters op de reservebank; de overwinning van uiteindelijk 23-14 stond als een huis.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd naar Spes op het programma. In deze zaalcompetitie een sterke tegenstander voor De Korfrakkers. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om te winnen.