112

Het is soms niet wat het lijkt..

Foto: politie.nl

Op zaterdag 19 augustus omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding van een vrouw, welke achter haar echtgenoot liep welke dementerend was. Hij wilde niet naar huis en werd ook erg agressief. De politie ging ter plaatse voor hulpverlening.

Ter plaatste sprak men de man aan. De man was erg verward. De partner van de man was ook ter plaatste en in overleg met de partner besloot de politie de man mee te nemen. Men wilde de man meenemen voor de veiligheid van zijn vrouw en van zichzelf.
De man werd op dit moment erg agressief. De agenten probeerden de man rustig te krijgen, maar dit lukte niet zomaar. De man werd op zijn buik gelegd en onder controle gehouden zodat hij rustiger kon worden.

Op dat moment stopte een personenauto met hierin een jongeman en een jongedame. De jongeman vroeg in eerste instantie of hij de portierdeur van het dienstvoertuig mocht sluiten voor zijn eigen doorgang. De agenten waren nog steeds doende met de man maar zeiden dat hij dit mocht doen.

Hierna zocht de jongen de confrontatie op met de agenten op straat. De jongeman was in de veronderstelling dat hij uitgemaakt was voor mongool. De agenten waren verbaasd. Ze zeiden dat dit niet zo was en dat hij door mocht rijden. Men hoorden hem hierna zeggen “vinden jullie dit normaal met z’n 4e op een oude man. Dit zou je eens bij mij moeten proberen”. Er werd dringend doch vriendelijk verzocht aan de jongen om zich er niet mee te bemoeien en door te rijden. De jongen bleef echter de confrontatie opzoeken, omdat hij vond dat de politie zich belachelijk gedroeg.

Collega’s hebben hem hierop begeleid naar zijn personenauto. Hierbij vond de jongedame, welke bij de jongeman in de auto zat, het nodig dit te filmen met haar mobiele telefoon. De agenten ter plaatse waren bezig met hulpverlening en probeerden alles er aan te doen om deze mensen te helpen. De dementerende man is toen hij rustiger was meegenomen naar het politiebureau. Vanuit daaruit hebben de politie de juiste hulpverlening ingeschakeld en overgedragen.

Door omstanders werd er gereageerd zonder te weten wat er aan de hand was en een deel van het incident werd gefilmd. Het is dus niet altijd wat het lijkt..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen