Eenvoudige overwinning van De Korfrakkers

Zondag 14 januari stond de streekderby tussen Altior en De Korfrakkers op het programma. Kijkend naar de stand een peulenschilletje voor de dames uit Erp maar daardoor ook een risico op onderschatting. Na het gelijke spel van vorige week mochten er nu in Heeswijk geen punten achterblijven.

Deze wedstrijd is voor Jet van Gerwe toch een speciale wedstrijd. Zij speelt in haar woonplaats tegen haar oude club. Het was zaak voor De Korfrakkers om deze wedstrijd weer een keer lekker veel doelpunten te maken.

De wedstrijd begon wat rammelend en het duurde even voordat er gescoord werd en het liep bij 1 vak nog niet op rolletjes. Verdedigend stond het vandaag wederom erg goed waardoor Altior weinig aanvallends in te brengen had. Tot aan 2-2 ging de score nog gelijk op maar geleidelijk aan liep het verschil op tot 3-10 bij rust.

In de tweede helft eenzelfde beeld. De Korfrakkers scoorde er lustig op los terwijl Altior na rust nog slechts 1 doelpuntje mee kon pikken. Leuk was het voor junior Freekje van de Elsen die in mocht vallen en een mooi afstandsschot scoorde. Maud Beekmans scoorde het vaakst en tekende met haar vijfde treffer voor de 4-21 eindstand.

Omdat er geen verrassende uitslagen genoteerd werden in de topklasse blijft De Korfrakkers koploper en is het al nagenoeg duidelijk welke 4 teams in de halve finales aan zullen treden.