Werkzaamheden Stadhuisplein en Markt gestart

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Vandaag is gestart met de werkzaamheden op het Stadhuisplein en op de Markt in Veghel. Beide pleinen gaan flink op de schop.

Stadhuisplein

Op het Stadhuisplein is men vanochtend gestart met het verwijderen van de luifel. Deze verkeert in een slechte conditie.  De voetgangersroute tussen het centrum en het busstation krijgt een groene uitstraling door aanplant van lindes langs de
weg en meerstammige berken langs het parkeerterrein.Er ontstaat als het ware een groene corridor; de geparkeerde auto’s op het Stadhuisplein zijn straks door de nieuwe aanplant minder prominent in beeld.

Het verwijderen van de luifel zal enkele dagen duren en hiervoor zijn de parkeerplaatsen direct langs deze luifel enige dagen niet te gebruiken. Het doorgaand autoverkeer zal nauwelijks hinder ondervinden. Het totale werk zal naar verwachting circa 5 weken duren; dit is mede afhankelijk van het weer.

Markt

Ook op de Markt is men begonnen met de herinrichting. Dit zal in twee fases plaatsvinden. Vandaag is men gestart met het gebied tussen de kerk en de ijssalon. In fase 2 wordt het gebied tussen de ijssalon en het oude Raadhuis aangepakt.

De oplevering van de nieuwe Markt staat gepland voor het voorjaar van 2018.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen