Aanstaande burgemeester maakt alvast kennis met Meierijstad

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De dag na de bekendmaking dat de heer Van Rooij, nu nog burgemeester van Horst aan de Maas, voorgedragen was als toekomstige burgervader van Meierijstad, werd hij door het College van B&W welkom geheten in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

De heer Van Rooij gaf nogmaals aan hoe verrast hij was met de voordracht. Toen Johan van Gerwen, voorzitter van de beoordelingscommissie, hem gisteren even voor 21.00 uur belde met de vraag “Spreek ik met de toekomstige burgemeester van Meierijstad?”, antwoordde hij: “Ik hoop het!”. Na de bekendmaking van de voordracht, stroomden de reacties uit binnen- en buitenland bij hem binnen.

Op ‘verkenning’

In het persmoment van vanochtend gaf hij aan dat hij, in aanloop naar de sollicitatieprocedure, al een aantal malen op ‘verkenning’ was geweest in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. Samen met zijn vrouw heeft hij zo onopvallend mogelijk gewinkeld en gegeten bij diverse zaken. Bij die bezoeken was hem opgevallen dat de dorpen toch wel flink veranderd waren.

Naar verwachting treedt de heer van Rooij in december aan als nieuwe burgemeester van Meierijstad. Na 12 jaar de functie bekleedt te hebben in Horst aan de Maas voelt dit toch wel zoiets als ’thuiskomen’. Al gaf hij aan toch met heel veel plezier gewerkt te hebben in het Limburgse.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen