Bettine Vriesekoop geeft tafeltennis clinic voor 50-plussers

Foto: TTCV/van Herwaarden

Gezonde leefstijl vormt  een belangrijke basis voor een vitale oude dag. Steeds vaker is het onderwerp van gesprek aan tafels van artsen, zorgverzekeraars, overheid en industrie (Nationaal Preventieplan), maar ook gewoon thuis binnen familie- en vriendenkring.   ‘Voeding en bewegen’ zijn de meest terugkerende begrippen die hierbij genoemd worden.

Onder haar verenigingsmotto “Beweeg mee met TTCV” organiseert de Veghelse tafeltennisvereniging op vrijdag 14 december een bijzondere ontmoeting met Bettine Vriesekoop, het icoon van de tafeltennissport in Nederland. De veelvuldige kampioene, nu zelf een ruime vijftiger, verbleef tijdens haar sport- en beroepscarrière lange tijd in tal van landen, m.n. in Azië. Zij kan boeiend vertellen over de eet- en beweegcultuur in deze landen. Natuurlijk gaat Bettine ook uitleg geven over de leuke facetten van het tafeltennis. Zij neemt de deelnemers van deze clinic mee in het spel en laat hen aan hand van een aantal oefeningen ervaren wat je kunt verbeteren aan je conditie, balans en evenwicht, hand-oog coördinatie en het vooruit denken.

Programma

TTCV/van Herwaarden heeft voor deze dag een bijzonder programma opgesteld. Hoewel ze zelf beschikt over alle faciliteiten  voor de tafeltennis activiteiten, maakt zij ook gebruik van het PieterBreugelHuis, dé ontmoetingsplek voor mensen op zoek naar geluk en zinvolle activiteiten. Deelnemers aan de clinic worden hier ontvangen met koffie en daarna volgt een lezing “Gezonde leefstijl, ook voor Ouderen” door  Dr. Bernard Brenninkmeijer, tot vrij recent werkzaam als internist in ziekenhuis Bernhoven. In zijn praktijk heeft hij regelmatig met problematiek rond onze Westerse leefstijl te maken gehad, mn. bij de zorg voor patienten met type 2 diabetes. In zijn betoog bespreekt hij de risico’s van een ongezonde leefstijl en gaat hij in op die zaken waaraan je zelf kunt werken, zonder hulp van de dokter. Daarna neemt Bettine Vriesekoop het over en gaan de deelnemers zelf aan de slag met allerlei oefeningen. Om iedereen hierbij te helpen, zijn ook trainers van TTCV/van Herwaarden aanwezig. Het programma duurt van 9.30 tot ca. 13.00 uur en wordt afgesloten met een lekkere gezonde lunch, bereid door de kookgroep van het PieterBreughelHuis.

Aanmelden

Deelname is gratis en staat open voor alle inwoners van Meierijstad met een leeftijd van 50 jaar en ouder, redelijk tot goed mobiel en jong van geest. Kortom, iedereen die zich als ‘Fifty Fit’  wil (gaan) kwalificeren.

Adres Pieter Breughel Huis: Middegaal 25 in Veghel. Omwille van de werkbaarheid  van deze clinic is het aantal deelnemers is beperkt.

Aanmelden kan je door een email (met naam, adres, woonplaats en tel.nr.) te sturen naar [email protected] of bellen naar 06-51548195.

Reacties

article
17847
Bettine Vriesekoop geeft tafeltennis clinic voor 50-plussers
Gezonde leefstijl vormt  een belangrijke basis voor een vitale oude dag. Steeds vaker is het
https://meierijstad.nieuws.nl/2018/12/02/bettine-vriesekoop-geeft-tafeltennis-clinic-voor-50-plussers/
2018-12-02T13:04:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/421/2018/12/02130319/Bettine-Vriesekoop-1024x576.png
Bettine Vriesekoop, PieterBreughelHuis, TTCV/van Herwaarden
Nieuws, Sport