Join us start met nieuwe groep voor jongeren tussen 18 en 25 jaar in Schijndel

Foto: Myke van Asseldonk | Join us

In Schijndel, maar ook in de rest van Nederland, wonen veel jongeren die eenzaam zijn. Zo’n 8% van de Nederlandse jongeren voelt zich alleen. Join us helpt jongeren die zich vaak alleen voelen met het maken van vrienden. Jongeren van 12-18 jaar zijn al een jaar welkom in Schijndel. Vanaf 7 juni is er ook een groep voor jongeren van 18 tot 25 jaar.

Join us helpt jongeren sociaal redzaam worden

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. De ene week ontmoeten jongeren van 12-18 elkaar bij Bizzi, de andere week jongeren van 18-25 jaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

Drempelvrees

“Bij Join us heb ik voor het eerst het gevoel van andere jongeren gekregen dat ik leuk ben” zegt Tim (23 jaar). Hij vertelt: “Voordat ik naar Join us ging voelde ik me alleen. Ik wilde wel vrienden, maar had het idee dat niemand op mij zat te wachten. De huisarts vertelde me dat ik er bij Join us veel jongeren komen die dat gevoel hebben. Ik vond het moeilijk om te gaan, was bang om weer buitengesloten te worden. Het tegenovergestelde was waar! Anderen zeiden dat ze het leuk vonden dat ik er ben. Nu doe ik veel leuke dingen en heb ik veel meer contact met anderen. Dat voelt echt goed!”

Join us

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Schijndel werkt samen met Bizzi en gemeente Meierijstad. Join us is ook actief in Roosendaal, Eindhoven, Vlaardingen, Heesch, Uden, Veghel en Beek en Donk.

Info

Jongeren zijn voor Join us Schijndel welkom in Bizzi, gevestigd op De Steeg 3, in Schijndel. De jongeren komen om de week samen op vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Deelname is gratis.  

Join us

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden