Lijnrecht tegen windmolens en grootschalig Zonnepark

Foto: Hans Rijkers | LijnRecht TEGEN Zon- en Windpark

Donderdag 6 februari worden in de raadvergadering de plannen besproken voor het aanwijzen van zoekgebieden voor het ontwikkelen van zonneweides en de mogelijkheid tot plaatsen van windmolens. LijnRecht is als actiegroep hiertegen in het geweer gekomen, omdat bewoners daarmee grote kans hebben compleet te worden ingesloten tussen zonnepanelen en mogelijk ook nog windmolens met de nodige overlast, in een mooi landelijke en open gebied met mooie natuur en stiltegebieden.

Nu de dagen beginnen af te tellen, strijd LijnRecht nog hard door om raadsleden te overtuigen hiervan af te zien en zeker geen verklaring van geen bedenkingen af te geven zoals het college wil, wat eigenlijk een soort vrijbrief is voor het afgeven van vergunningen. 81.000 inwoners van Meierijstad hebben dan geen stem meer om plannen tegen te houden.

Actie

Daarom heeft actiegroep LijnRecht zondag 2 februari overleg met een aantal raadsleden om vragen over en weer te kunnen bespreken. En ook het gebied te kunnen laten zien, zodat ze weten waarover ze beslissingen nemen.

Om ook steun vanuit de lokale bevolking te krijgen, doet actiegroep LijnRecht een oproep om hun te ondersteunen en om 10.30 zich te verzamelen bij Lijnt 10, zodat na het overleg de raadsleden kunnen zien hoe belangrijk dit gebied is voor de lokale bevolking en dat ze tegen grootschalige zonneparken zijn en niet zitten te wachten op hoge windmolens. Kortom laten merken dat ’t leeft en je met dit soort beslissingen niet over een nacht ijs gaat.

Lijnrecht nodigt iedereen uit om zondag 2 februari naar Lijnt 10 5469 KG in Keldonk te komen om 10.30 uur

logo LijnRecht TEGEN Zon- en Windpark

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen