112

Politie neemt spookvoertuig in beslag

Foto: Politie Veghel

Maandag 21 april trof de politie van Veghel een zogeheten spookvoertuig aan op de openbare weg.

Een spookvoertuig is een voertuig wat op de openbare weg rijdt, maar niet geregistreerd staat in Nederland. Vaak zijn dit voertuigen die uit het buitenland afkomstig zijn en geen eigenaar meer hebben. Hierdoor wordt er geen belasting betaald en rijdt de bestuurder ‘gratis’ over de openbare weg.

De bestuurder heeft afstand gedaan van zijn voertuig om verdere kosten in te dimmen, denk hierbij aan takel kosten e.d. 

Het voertuig is door de politie overgebracht naar het politiebureau waar hij vernietigd zal gaan worden. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen van 400 euro voor het op de openbare weg rijden met een niet geregistreerd voertuig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden