Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor Rijksbouwmeester Floris van Alkemade uit Sint Oedenrode

Foto: brabant.nl

Stedenbouwkundige en Rijksbouwmeester Floris van Alkemade (St.Oedenrode) ontving op grond van zijn grote verdiensten op het gebied van stedenbouw en ruimtelijke vormgeving uit handen van commissaris van de Koning Wim van de Donk, de provinciale onderscheiding Hertog Jan.

De Rijksbouwmeester is een onafhankelijke adviseur op het gebied van ruimtelijke kwaliteit met een ambtstermijn van vijf jaar. Die loopt nu ten einde maar is voor Floris, om een aantal projecten af te ronden, met één jaar verlengd.

Raad van Verbeelding

Floris van Alkemade heeft tal van vraagstukken geagendeerd, van de noodzakelijke vernieuwing van naoorlogse wijken, de ontwikkelingen op het landelijk gebied en de opvang van vluchtelingen. Hij heeft mensen bijeengebracht om de vraag ‘wat willen wij met de inrichting van het land”. Daarbij heeft hij ook de provincie met raad en daad bijgestaan en zo een bijdrage geleverd aan de provinciale Omgevingsvisie. Verder is hij ook actief in Meijerijstad, onder andere als voorzitter van de Raad van Verbeelding.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant en de Brabantse samenleving. De onderscheiding is een beeldje van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden