Hella van der Wijst presenteert nieuw boek ‘De kracht van samen’

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Op vrijdag 23 oktober a.s. presenteert TV-presentatrice Hella van der Wijst (Veghel, 2 december 1964) haar boek ‘De Kracht van samen’. Een boek met verhalen van o.a. inwoners van Meierijstad over de coronacrisis.

Is het toeval dat juist de dorpen met een grote sociale samenhang zo hard zijn getroffen door het coronavirus? Kleine dorpen op de Veluwe, in Limburg, en natuurlijk de kleine dorpen in Noord-Oost Brabant waar de coronacrisis begon in Nederland. Boekel, Uden, Meijerijstad: de geboortestreek van Hella van der Wijst was lang het epicentrum. Met deze vraag in het achterhoofd vertaalt de schrijver de crisis in haar achterland van binnenuit in een eigentijdse streekkroniek.

Sleutelfiguren en bekenden van Hella vertellen haar over de impact van de crisis op hun leven. Met Kees van Rooij (burgemeester Meijerijstad), Ton Claessen (begrafenisondernemer), Nathalie Zutphen-van Lieshout (IC-verpleegkundige Bernhove), Clemens Geenen (schooldirecteur), Jos Swanenberg (bijz. hoogleraar cultuurgeschiedenis) en zuster Agnes Vos (overste van de Zusters van Liefde in Schijndel) ging zij in gesprek. Verder zoomt het boek in op een aantal krachtige persoonlijke verhalen. En zoomt het weer uit naar de vele mooie initiatieven van sociale verbondenheid die zijn geboren in dat verdriet.

Hella van der Wijst - De kracht van samen - front

Auteur:  Hella van der Wijst
Uitgeverij:  Zilt

1e druk | 9789493198067 | Paperback | 288 pagina’s | oktober 2020

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden