Deelnemers Krollenloop bereiden zich voor tijdens eerste clinic

Foto: meierijstad.nieuws.nl

De voorbereidingen voor de Krollenloop van dit jaar, die plaatsvindt op zondag 7 november, zijn in volle gang. Deelnemers aan de ‘Lekkerste Loop van Brabant’ kunnen starten op 5 verschillende afstanden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen kiezen uit 1 en 2,5 kilometer. Voor volwassenen staan de 5 en 10 kilometer en de 10 miles op het programma. Vandaag vond de eerste clinic plaats als voorbereiding op dit evenement.

Ruim voor 10 uur zondagochtend verzamelden de eerste fanatiekelingen zich bij bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat in Veghel. Onder leiding van Joost Vlassak ging met na de warming-up richting het Geerbos. Tijdens zo’n ontspannen training worden er de nodige praktische tips voor het hardlopen gegeven. Naast een goede warming-up en cooling down is er aandacht voor loopscholing en intervaltraining. Heb je vragen aan looptrainer Joost Vlassak dan zijn deze trainingen het juiste moment om ze te stellen. Na afloop van de training genoten de lopers van een drankje en een heerlijke krol met speculaas

Op 10 en 24 oktober zijn er nog twee clinics waar u gratis aan deel kunt nemen. In de herfstvakantie, op dinsdag 26 oktober is er een speciale training voor de kinderen.

Goed doel

Elk jaar wordt de meeropbrengst van de Krollenloop geschonken aan een goed doel. Na de vorige editie werd het Pieter Brueghelhuis verrast met een cheque van € 4.000,-

Reacties

Cookieinstellingen