Skunk Dames 1 blijft thuis ongeslagen na 3-1 overwinning tegen Hands-up

Na de blamage van vorige week tegen activia werd er deze week getraind, gewisseld van positie en vooral veel gepraat. Alle frustratie uitgesproken en met goede moed werd er aangetreden tegen Hands-up ds1. Oude bekenden, rivaliteit en gezonde spanning waren allemaal aanwezig op deze regenachtige zaterdag. De eerste meevaller was er al voor de wedstrijd, er kon op tijd worden begonnen. Met een coachwissel in de eerste set, een wisseling van positie voor Petra en Iris en een afwachtend begin was de eerste set vooral erg rommelig. Niemand haalde haar eigen niveau wat resulteerde in een 17-25 voor Hands-up.

Door: Maartje ten Haaf

Het team kreeg in de tweede set een onmogelijk doel van de coach, 4-0 winnen…Nou ja, er zou in ieder geval uit een ander vaatje getapt moeten worden. De passing werd prima verzorgd en vooral op de buitenkant werd er veel gescoord. Mooie aanvallen van Evienne inclusief headshot werden afgewisseld door tactische ballen via de blokkade van Maartje en Lida. Er werd met meer druk geserveerd waardoor Hands-up moeilijker tot scoren kwam. De stand werd gelijkgetrokken door de set met 25-21 te winnen.

Loes mocht het spel gaan verdelen in de derde set en zij deed dit met zoveel overtuiging dat Hands-up aardig werd weggespeeld. Kelly pakte haar moment met 3 blokkades achter elkaar en na een serie waarin Skunk even moeite had tot scoren te komen wist ze een belangrijk punt te maken door een killblock op midden. De set kon met een ruime voorsprong gepakt worden, 25-16.

Helaas kon deze overtuiging niet worden doorgezet in de vierde set. Skunk liep achter de feiten aan en liet het initiatief aan Hands-up. Hierdoor werd het nog een spannend eind van de wedstrijd. Skunk heeft al vaker laten zien dat de ‘big points’ geen probleem zijn en wist een stapje extra te zetten. De scheids dacht nog even roet in het eten te gooien door Hands-up een aantal punten cadeau te doen. Het blijft toch moeilijk om dit in nette bewoordingen kenbaar te maken. Met een gele kaart en een alerte tweede scheids die de touchebal wel zag kwam Skunk op matchpoint, deze werd na 2 pogingen netjes binnengehaald, 25-23.

Een 3-1 overwinning, ongeslagen status thuis behouden, punten binnengehaald. Niet echt tevreden over het spel, wel tevreden met de uitslag. Op naar volgende week, dit keer om 15u thuis in de Bunders tegen Polaris.