Dames van Skunk komen matige start niet te boven

Pietenvolleybal, fluiten, coachen, de meeste dames van Skunk ds1 waren nogal druk voor de wedstrijd tegen Polaris ds1. Uiteindelijk stond iedereen zaterdag om 15.00 uur klaar om te beginnen. Of de activiteiten voor de wedstrijd zorgden voor te weinig focus op de wedstrijd zal niet bewezen kunnen worden, feit is wel dat Skunk niet best aan deze wedstrijd begon.

Door: Maartje ten Haaf

De eerste 2 sets verliepen gelijk aan elkaar. Te weinig servicedruk waardoor Polaris snel kon spelen. Skunk had geen antwoord op de middenaanval uit Helmond. Passend leek het niet op het Skunk van de afgelopen weken, er werden teveel fouten gemaakt en Polaris kon vrijuit en makkelijk de twee sets binnen slepen. 17-25 en 19-25.

Toch waren de dames van Skunk wel enigszins opgewarmd in de koude sporthal, er werd op een andere manier begonnen aan de derde set. Er kwam meer servicedruk en vooral de passing werd weer netjes verzorgd. Tot de 10 liepen de teams gelijk op waarna Skunk afstand nam. Lida en Eline pakten in de verdediging veel en Maartje scoorde veelvuldig op de buitenkant. Met een dubbele wissel zorgde de coach voor meer aanvalskracht aan het net en met Loes en Petra in het veld werd de 3e set met 25-19 gewonnen.

De Veghelse dames wilden er alles aan doen om er een 5e set uit te slepen. De twee teams maakten er een leuke pot van en de stand ging gelijk op tot de 20. Dit was een mooi moment voor een serviceserie en Maartje serveerde tot setpoint. Het werd nog even spannend maar Polaris had blijkbaar ook zin in een 5e set want de laatste bal werd in het net geserveerd, 25-23 voor Skunk.

Skunk bracht de stand weer gelijk en een set tot de 15 moest de beslissing brengen. Er slopen wat foutjes in het spel van Skunk en de passing had wederom last van het schermen van de tegenstander. Met 6-8 voor Polaris werd er van kant gewisseld maar daarna was de koek een heel eind op voor Skunk. Het spel was te doorzichtig en Skunk kon moeilijk tot scoren komen. De blokkering had de hele wedstrijd al moeite en ook nu scoorde Polaris te makkelijk. Van 8-12 werd er nog even teruggekomen maar uiteindelijk maakte Polaris het uit met 10-15.

Een moeizame wedstrijd voor Skunk met twee sets waarin er redelijk gespeeld werd. Zaak is om de volgende wedstrijd op een andere manier te beginnen, met meer overtuiging en vertrouwen in elkaar. Dat mogen de dames van Skunk laten zien in Landgraaf, na een extra week trainen want volgend weekend is er geen wedstrijd. Daarna mogen de dames op een maandagavond naar Landgraaf afreizen, wat een genot. Voor onze fanatieke supporters, wees welkom in het verre zuiden op maandag 11 dec om 20.15 uur.