Pietenburo niet meer weg te denken uit Veghel

Foto: meierijstad.nieuws.nl

Al 36 jaar is Dré den Ouden in de Sinterklaastijd actief met het Pietenburo. Dagelijks bezoeken tientallen kinderen de locatie waar de Pieten kunnen slapen na aankomst in Veghel.

Het begon klein, met een Pietenhuis voor café ’t Gat in de Markt, wat hij destijds runde. Later verrees in de bibliotheek aan de Markt het eerste Pietenburo. Sinds een aantal jaren is dit gevestigd in de kelder van het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen aan de Deken van Miertstraat.

Daags na de intocht kwamen de eerste leerlingen van diverse basisscholen uit Meierijstad een kijkje nemen. Bijna dagelijks is het een komen en gaan van kinderen met hun leerkrachten of ouders. Dankzij vele vrijwilligers én sponsoren is het Pietenburo uitgegroeid tot wat het nu is.

Een huiskamer, een knutselmaker, de postkamer, een muziekkamer, een roze slaapkamer, een bakkerij, werkelijk alles is aanwezig om de Pieten zich thuis te laten voelen in Veghel

Wij namen zondagmiddag een kijkje en als je dan ziet dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders zich verbazen over wat er allemaal te zien is, dan kun je niet anders dan bewondering hebben voor Dré en zijn team.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen