Skunk Heren 1 swingt naar volle winst tegen WIK Groot-Ammers

Na een goede trainingsweek wilde Skunk Heren 1 graag laten zien wat voor spel het in huis heeft. In een lege Bundershal was de tegenstander deze week VC WIK Groot-Ammers HS 1; twee teams die elkaar nog niet eerder hadden getroffen.

In de eerste set pakte Skunk meteen het initiatief en kwam op een 9-5 voorsprong. Er werden lange rally’s gespeeld waarbij Skunk geduld toonde, maar vaak het winnende punt scoorde. Ook serverend werden er regelmatig punten gescoord door Skunk en zo stond er snel een 25-17 op de borden.

In de tweede set begon WIK Groot-Ammers beter want het kwam op een 9-12 voorsprong. Na een wissel aan de kant van Skunk in de pass en een geblesseerde libero bij Groot-Ammers draaiden de heren uit Veghel de voorsprong om naar 20-13 via service series van Daan van Eijk en Joey Nieuwkoop. Skunk liet onder de beats van de DJ zien weer te kunnen swingen wat het ook heeft laten zien in de voorbereiding van het seizoen.

Skunk bleef goed bij de les in de derde set, pakte een vroege voorsprong en bouwde deze uit tot 19-12 door een stabiele pass van met name Nils Fleuren en een hoog rendement in de aanval terwijl ook blokkerend puntjes werden meegepakt. De vierde set was een kopie van de derde waarbij een vroege voorsprong werd gepakt en de eerste winst van het seizoen werd veilig gesteld door Skunk. De heren uit Veghel stijgen daarmee van de 11de naar de 7de plek.