AgriFood Capital Werkt! en WSP Noordoost-Brabant organiseren ZZP Boost Event

Foto: Eventbrite

Verdieping en verbreding van talenten, nieuwe kennis en een groter netwerk. Dat zijn de doelstellingen van het allereerste ZZP Boost event in Noordoost-Brabant.

Het aantal kleine ondernemers in deze regio vormt een aanzienlijk deel van de beroepsbevolking. Maar niet met iedereen gaat het even goed. Op 27 september a.s. geven AgriFood Capital Werkt! en WSP Noordoost-Brabant zzp’ers een oppepper door middel van workshops, lezingen en inspiratietafels op CHV Noordkade in Veghel. Het ZZP Boost event draagt bij aan de wendbaarheid van kleine ondernemers en daarmee aan de economie van de regio.

Het aantal zzp’ers in Noordoost-Brabant is in de afgelopen jaren gegroeid tot 55.000. Dit aantal neemt nog altijd toe. Net als de grotere bedrijven, hebben ook deze kleine ondernemers te maken met de sterk veranderende arbeidsmarkt. Een markt die vraagt om nieuwe vaardigheden en flexibiliteit van ondernemers. Zzp’ers zijn echter niet altijd in staat om hun talenten verder te ontwikkelen of nieuwe vaardigheden te leren. Hierdoor kunnen ze opdrachten en daarmee omzet mislopen. De economie trekt weliswaar aan maar vele zzp’ers profiteren hier (nog) niet optimaal van (CBS, Armoede en sociale uitsluiting, 2018).

Voor en door ZZP-ers

Om deze groep ondernemers in hun kracht te zetten, organiseren gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in AgriFood Capital op 27 september a.s. het ZZP Boost event. Voor én door zzp’ers in Noordoost-Brabant. Specialisten geven tips & tricks op gebied van marketing en communicatie, administratie, financiën én samenwerking. Ook wordt ingegaan op mogelijkheden die gemeentes bieden.

De ‘oppep’-bijeenkomst wordt geopend door Menno Rozendaal, wethouder arbeidsmarkt Meierijstad en initiatiefnemer van het event. Hij opent namens alle bestuurders van de regionale samenwerking. Zzp-expert Pierre Spaninks – elke zaterdag te horen in BNR’s ZZP Café – is keynote spreker. Naast workshops, inspiratietafels en lezingen is er voor de deelnemers uitgebreid gelegenheid om te netwerken. Dagvoorzitter is Wilma van Dartel, zelf succesvolle zzp’er en veelgevraagd spreekster.
Het programma van dit eerste regionale event kwam tot stand op basis van onderzoek door AgriFood Capital Werkt! eerder dit jaar. Hierin is bij zzp’ers onder andere de behoefte aan ondersteuning bij hun bedrijfsvoering onderzocht.

Aanmelden

Het ZZP Boost event is gratis. Er is nog plaats dus zzp’ers uit de regio kunnen zich nog steeds aanmelden. Dat kan eenvoudig via eventbrite: zzp-boost-event.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen