De Compagnie presenteert werk van Annemie van der Zand

Foto: Margriet Cobben | De Compagnie

De Compagnie presenteert werk van Annemie van der Zand. De expositie met een selectie uit haar werk is van 30 oktober tot en met 18 december te bewonderen in de Wiebenga silo aan de Noordkade in Veghel.

Taal heeft Annemie van der Zand altijd geboeid. “Het is fascinerend hoe woorden, die bestaan uit abstracte tekens, in het juiste samenspel met elkaar en op die specifieke plaats betekenis krijgen.” Deze interactie tussen elementen is de basis van haar schilderwerk. Ze laat zich inspireren door beeldschrift, zoals tekens, symbolen en pictogrammen. Ook het industriële verleden vormt een bron van inspiratie, met name voor haar objecten.

Schilderijen, fotografie en objecten

In de loop der jaren heeft het werk van Van der Zand zich verbreed en verdiept met fotografie en het maken van objecten. Deze laatste ontstaan vanuit het combineren van veelal ijzeren vormen die gerelateerd zijn aan ons industriële verleden. “Mijn schilderijen, foto’s en objecten hebben een gemeenschappelijk vertrekpunt. Dat is het spel van interactie tussen verschillende onderdelen, de complexiteit van hoe alles in elkaar grijpt en op elkaar reageert en samen een geheel vormt. De logica van actie-reactie en interactie zijn aspecten die me eindeloos boeien.” Zo is haar werk een combinatie  geworden van een grafische beeldtaal en het industriële verleden. Een perfecte expositie voor het industriële erfgoed van de Noordkade.

Annemie van der Zand is afgestudeerd aan de kunstacademie St Joost in Breda. Zij heeft geëxposeerd in diverse galeries, kunstinitiatieven en kunstmanifestaties. Daarnaast heeft zij, samen met een collega-kunstenaar, een jaarlijks terugkerend kunstfestival in Breda georganiseerd waarin de digitale en interactieve kunst centraal stond. Ook is in Amsterdam een muurschildering van haar te zien op een schakelstation van Nuon aan de Boerhaavestraat.

Info

De Wiebenga silo is onderdeel van het CHV-complex op de Noordkade te Veghel. De tentoonstelling is te zien van 30 oktober tot en met 18 december.  Parkeren P1, Cultuurfabriek.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen