Gemeente Meierijstad gaat kunst verkopen aan inwoners

Foto: gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad organiseert in samenwerking met Stichting Onterfd Goed een verkoopdag van de boventallige kunstwerken uit de gemeentelijke kunstcollectie. Deze kunstverkoop vindt plaats op zaterdag 10 december tussen 11.00 en 16.00 uur in de Koekbouw, Verlengde Noordkade 14 in Veghel.

Opbouw kunstcollectie

Gemeente Meierijstad heeft een rijke kunstcollectie. Deze is ondergebracht in het RAADhuis in Schijndel. Daar is een vaste presentatie en een depot, waarvan een gedeelte voor publiek toegankelijk is. Het depot biedt echter niet voldoende plaats om álle kunstwerken van de drie voormalige gemeenten te bewaren. Daarom is op grond van een aantal criteria een kerncollectie vastgesteld. De werken die tot de kerncollectie behoren, blijven in de gemeentelijke collectie. Voor de overige kunstwerken zoekt de gemeente een goede herbestemming. De Stichting Onterfd Goed, adoptiebalie voor Nederlands erfgoed, helpt de gemeente daarbij.

Werkwijze Stichting Onterfd Goed

De collectie uit Meierijstad wordt geprijsd volgens de normale criteria van Stichting Onterfd Goed. Op deze prijs krijgen inwoners van Meierijstad 40% korting; De korting geldt alléen op 10 december. Een overzicht (titel, naam kunstenaar) van de te verkopen kunstwerken staat op de website www.meierijstad.nl/onterfdgoed. De werken die op 10 december geen nieuwe bestemming vinden, zijn later voor iedereen (zonder korting) beschikbaar bij Onterfd Goed in Eindhoven.

Spelregels 10 december

De kijk-en verkoopdag in Veghel is alléén bedoeld voor inwoners van Meierijstad. Aankopen moeten ter plekke worden afgerekend en elke inwoner mag maximaal 2 kunstwerken kopen. De kunstwerken kunnen niet van tevoren gereserveerd worden. De volledige informatie over alle spelregels, betalingsmogelijkheden en bezorgopties staan vermeld op www.meierijstad.nl/onterfdgoed

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen