Mooie resultaten leerlingen van het Fioretti College op hét beroepenevenement van Nederland: Skills The Finals

Het Regioteam Koning Willem I College, waar leerlingen van het Fioretti College deel van uit maakten, won ook nog eens goud!
Het Regioteam Koning Willem I College, waar leerlingen van het Fioretti College deel van uit maakten, won ook nog eens goud!
Foto: Fioretti College

Op donderdag 21 maart was ‘s-Hertogenbosch het middelpunt van talentvol jeugdig vakmanschap. In de Brabanthallen vond namelijk Skills The Finals plaats: hét Nederlands Kampioenschap voor beroepen. Zo’n 600 finalisten uit het vmbo en mbo gingen met elkaar de strijd aan in ruim zestig vakwedstrijden. Twee teams van het Fioretti College in Veghel wonnen eerder de regionale voorrondes en kwalificeerden zich daarmee voor deze landelijke finale. Gisteren wonnen zowel de leerlingen van HBR als de leerlingen van BWI een gouden medaille! Het is uitzonderlijk dat een vmbo school twee gouden medailles wint tijdens de finale. Daarnaast won ook het regioteam nog eens goud.

Horeca, Bakkerij en Recreatie

Aan de vakwedstrijd Horeca, Bakkerij en Recreatie namen Fieke Lucius en Marith van den Hurk deel. Ze gingen de strijd aan met zeven andere teams. Tijdens de wedstrijd bereidden de dames een Oosters driegangenmenu voor twee personen, ontwierpen een menukaart en een instructie voor het eten met stokjes. Het vakteam werd beoordeeld op verschillende gebieden, zoals de ontvangst en begeleiding van gasten, de opmaak van de tafel, bordpresentatie en bereiding van het gerecht. Ze kregen complimenten voor het oog voor detail, de passie voor het vak, kwaliteit van het gerecht en de goede samenwerking. Maartje van Beek, docent HBR: ‘De chemie tussen deze twee meiden spatte er vanaf. We zijn enorm blij en trots op onze leerlingen. Deze gouden medaille is ze zo gegund. Ze hebben er heel hard voor gewerkt, hoge kwaliteit geleverd en dat alles met een enorme dosis plezier en humor.’

Bouwen, Wonen en Interieur

Aan de vakwedstrijd Bouwen, Wonen en Interieur namen Imke Dirven & Yannick de Koning deel. Zij streden naast 7 andere teams om de titel. Tijdens de finale maakten zij een houder voor een beachflag (strandvlag) op basis van tekeningen, waarbij ze nauw moesten samenwerken. De jury lette op creatieve, sociale en communicatieve vaardigheden. Ook het veiligheidsaspect speelde een grote rol. De jury was verrast door de netheid van het werkstuk, de goede samenwerking, maar ook hoe geordend de leerlingen te werk gingen. ‘Onze leerlingen hebben een heel mooi resultaat neergezet. Als je mee doet aan een wedstrijd, hoop je natuurlijk dat je wint. We zijn super trots op onze leerlingen. Het is mooi om te zien hoe blij de leerlingen zijn met hun overwinning,’ aldus Marcel Alders, docent BWI. Ook Jan van Grunsven en Ingrid Vogels, directie van het Fioretti College, waren aanwezig bij de finale: ‘We zijn super trots op onze leerlingen én onze leraren, wat een prestatie hebben zij neergezet. Dit onderstreept dat we de praktijkvakken op een goede manier aanbieden bij het Fioretti College.’

Het Regioteam Koning Willem I College, waar Fieke, Marith, Imke en Yannick van het Fioretti College deel van uit maakten, won ook nog eens goud! Zij hadden de meeste punten verdiend in alle vakwedstrijden en zijn daarmee de beste regio van Nederland!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen